‘Op een filmpje van KNGF Geleidehonden zag ik hoe een blindengeleidehond zijn baas behoedde voor een heel gevaarlijke situatie. Er waren wegwerkzaamheden en de hond blokkeerde zijn baas, zodat deze niet in een gat viel. Ik zat gewoon te huilen toen ik dat zag. Dat je een hond dat kunt leren, dat is toch fantastisch?’

Aan het woord is Annie. Het werk van een geleidehond vindt ze zó speciaal, dat zij en haar inmiddels overleden man jaren geleden besloten KGNF Geleidehonden op te nemen in  hun testament.

Teckelen

Liefde voor honden speelt daarbij ook een rol. ‘Ik ben gek op honden’, vertelt ze. ‘We hebben altijd honden gehad. Eerst een Ierse setter en een teckel. Daar kwam de teckel van mijn overleden ouders nog bij en toen zijn we door blijven “teckelen”, om het zo te zeggen. Maar ik houd ook van het type geleidehonden dat jullie hebben. Ik pas regelmatig op een golden retriever.’

 

Iets over hebben voor een ander zit haar duidelijk in het bloed

Na de dood van haar man is Annie soms best alleen, ‘maar daar wil ik niet te dramatisch over doen’, zegt ze resoluut. Ze heeft altijd gewerkt als kleuterleidster en maakt zich sinds haar pensioen verdienstelijk als vrijwilliger, onder meer bij een woonzorgcentrum. ‘Blinde mensen uit de omgeving kwamen daar vaak eten en dan maakte ik het gezellig voor ze door een praatje te maken en zo.’ Daarna hielp Annie lange tijd een mevrouw met een hersenbeschadiging.

Portret Annie

Iets over hebben voor een ander zit haar duidelijk in het bloed. Ze vindt het dan ook een heel fijn idee dat een deel van haar geld straks naar de opleiding van geleidehonden gaat. ‘Maar ik ben er nog hoor, dus ik ga jullie ook nog schenken met de warme hand!’, belooft Annie opgewekt. 

Meer weten over nalaten aan KNGF?

Praktische informatie

U kunt op verschillende manieren nalaten aan KNGF Geleidehonden. Wij zetten graag alle praktische informatie voor u op een rij.

Magazine aanvragen

Alles even rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine over nalaten aan KNFG Geleidehonden aan.

Terugbelverzoek

Heeft u vragen, of wilt u advies over nalaten aan KNGF? Patricia Elings, adviseur nalatenschappen, staat u graag te woord.

Neem contact met ons op

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies