Help concreet mee aan onze missie: mensen met een beperking een beter leven geven dankzij een professioneel getrainde hulphond. Sponsor één van onze pups. Dat kan al vanaf € 8,- per maand of eenmalig € 96,-. Via een online dagboek vol mooie foto's, leuke verhalen of spontane filmpjes volg je de avonturen van jouw pup tot hij  aan het werk gaat als hulphond. 

Sponsor een pup

Wat is sponsor een pup en hoe werkt het?

Volg de belevenissen van onze hulphonden in spe, van hun eerste stapjes tot het moment dat ze aan het werk gaan om de wereld van een client te openen.
  • Exclusief toegang tot het online dagboek
  • 1x per maand een update in je mailbox
  • 3x per jaar een magazine vol met inspiratie en wetenswaardigheden over KNGF
  • Vanaf 8,- per maand of eenmalig 96,-
Wie sponsor jij?
afbeelding voor Wat is sponsor een pup en hoe werkt het?

Word sponsor van Nielson

'Nielson is zo lief, we zitten echt op een roze wolk', vertelt het puppypleeggezin van Nielson. Bij dit fijne gezin mag hij ruim een jaar lang wonen en word hij klaargestoomd voor zijn opleiding.
  • Labrador Retriever
  • Reu
  • Geboren op 14 oktober 2022
  • Kleur: geel
Sponsor Nielson
afbeelding voor Word sponsor van Nielson

Word sponsor van Famous

Voor Famous is de wereld nog nieuw. Vol verbazing gaat hij op ontdekkingstocht door huis, tuin en buurt. Hij groeit rap en leert razendsnel, onder de begeleiding van zijn fijne puppypleeggezin.
  • Labrador Retriever
  • Reu
  • Geboren op 5 juni 2022
  • Kleur: geel
Sponsor Famous
afbeelding voor Word sponsor van Famous
 

Online dagboek

Exclusief toegang tot online dagboek met wekelijks nieuwe updates met leuke foto's, video's en verhalen over de avonturen van jouw pup.

 

Spupdate

1x in de maand ontvang je een e-mail update met de nieuwste dagboekupdate maar ook een kijkje in de keuken van ons mooie werk.

 

Uitgelaten 

Ontvang 2x per jaar ons relatiemagazine Uitgelaten met interviews met clienten en medewerkers en mooie acht

ergrondverhalen.

Waarom sponsoren zo belangrijk is

De vraag naar hulphonden neemt alleen maar toe. Oplopende wachtlijsten, cliënten die het noodgedwongen zonder hond moeten stellen omdat hun vervanger er nog niet is… Het is een toekomstscenario dat werkelijkheid wordt als we de komende jaren niet groeien. We werken toe naar een verdubbeling van het aantal geleverde honden per jaar. Er zijn meer trainers, fokgastgezinnen en puppypleeggezinnen nodig om dat te realiseren. En dat kost geld. Help ons de groeiambities waarmaken!

 

Meer dan10.000donateurs steunen een pup, doe jij ook mee?

 

Mijn dromen reiken verder dankzij blindengeleidehond Roos

Client Sylvana
Samen kunnen we nog meer werelden openen

Met hulphond is het leven beter

Maar liefst een 8,2 geven mensen met een professioneel getrainde hond aan hun leven. Zonder hulphond is dat cijfer een 4,7. Dat blijkt uit een onderzoek dat KNGF Geleidehonden heeft uitgevoerd onder haar cliënten. Alle cliënten voelen zich met hulphond zelfstandiger en beter in staat om sociale contacten te onderhouden. Zonder hond waren ze honderd procent afhankelijk van anderen om ergens te komen.

Dit kun je verwachten als sponsor van een pup

Na jouw aanmelding krijg je toegang tot het dagboek van jouw gekozen Spup. Het avontuur met je Spup begint dan. Samen volg je de weg die de pup aflegt om uit te groeien tot een knappe hulphond. Het traject ziet er ongeveer zo uit, maar elke hond is uniek, dus elke reis naar het einddoel is anders!

  1. 1 Welkom op de wereld

    pasgeboren pup

    Pups worden geboren bij een fokgastgezin. Daar krijgen ze de beste start en wennen ze rustig aan een huiselijke omgeving.

  2. 2 Eerste grote stap

    pup bij pleeggezin

    Na zo’n 8 weken zit de taak van de moederhond erop. Jouw pup verhuist dan naar een puppypleeggezin.

  3. 3 Aan alles wennen

    pup in rieten mandje

    Langzaam gaat de pup de wereld ontdekken. Het socialiseren is misschien wel de belangrijkste taak van het puppypleeggezin.

  4. 4 Klaar voor school?

    Trainer loopt met hond over straat

    Rond de leeftijd van 15 maanden bekijkt de puppy-instructeur tijdens de stadsevaluatie of de hond klaar is voor de opleiding op school.

  5. 5 Kennelleven

    kennelgebouw

    Als de hond slaagt, is het tijd om afscheid te nemen van het puppypleeggezin. Het serieuze leven op school gaat beginnen. De trainers vangen de jonge honden op en begeleiden hen de eerste paar weken, als een soort brugklas.

  6. 6 Brugpieper af

    training met obstakels

    Tijd om het vak te leren. In deze fase is de carrière van de hond bepaald. Wordt hij blindengeleidehond, een assistentiehond of toch een buddyhond?

  7. 7 Geslaagd voor het eindexamen

    de perfecte match

    De hond beheerst het vak. Tijd om een leuke, geschikte cliënt te zoeken. KNGF let er goed op dat baas en hond een klik hebben, ze moeten echt bij elkaar passen.

  8. 8 Samen de wijde wereld in

    hulphond met client op pad

    Het duo is klaar voor hun leven samen. Jouw pup is uitgegroeid tot knappe hulphond en opent nu de wereld van zijn baas met een beperking!

Het dagboek

Nielson maakt al heel wat mee in zijn jonge leven. Volg zijn avonturen in het exclusieve dagboek:

Nielson buiten rennend"Nu is het tijd voor de pups hun vleugeltjes, uh, pootjes uit te slaan. Ze zijn klaar voor de volgende fase van hun leven. Zes pleeggezinnen kwamen daarom kort geleden ieder een puppy van bijna 8 weken oud ophalen bij het fokgastgezin. Ook Nielson vond een fijn gezin waar hij nu ruim een jaar lang mag wonen. Zij zullen hem alles leren dat hij nodig heeft voor een toekomst als hulphond. Denk aan het leren van commando’s als “zit” en “naast” maar ook aan reizen met de trein en wandelen over de markt. Dat alles gaat heel geleidelijk en het leerproces gaat bovendien gepaard met veel beloningen. Zo is leren helemaal leuk voor de kleine Nielson."

Mis geen enkele update en volg de belevenissen via het persoonlijke puppydagboek. Steun de opleiding en zie jouw pup opgroeien tot hulphond!

Wie kies jij?

Nielson

  • Labrador Retriever
  • Reu
  • Geboren op 14 oktober 2022
  • Kleur: geel
Ik kies Nielson
afbeelding voor Nielson

Famous

  • Labrador Retriever
  • Reu
  • Geboren op 5 juni 2022
  • Kleur: geel
Ik kies Famous
afbeelding voor Famous

Wist je dat..

je ook exclusief een pup kunt sponsoren. Dit kan vanaf € 5.000. Aan zo’n exclusieve adoptiepup zijn leuke privileges verbonden. Zo mag je het hondje zelf een naam geven en je mag hem in het echt ontmoeten! Bekijk de mogelijkheden.
Exclusief sponsoren
afbeelding voor Wist je dat..

Veelgestelde vragen over: Sponsor een pup

Kan ik mijn sponsorpup in het echt ontmoeten?

Dat kan helaas niet. Het eerste jaar woont de pup bij zijn pleeggezin, dat hem (vrijwillig) opvoedt en het daar razend druk mee heeft. Externe bezoekers ontvangen zou teveel van hen en de pup vragen. Als de hond op school zit, volgt hij een strak dagprogramma. De training zou vertraging oplopen als wij iedereen ontvangen die bij ons langs wil komen. Gelukkig kun je je sponsorhondje volgen via zijn levendige puppydagboek. Zo krijg je toch een persoonlijke band met hem.

Hoelang duurt de sponsorperiode?

De totale sponsorperiode loopt vanaf het moment dat de pup bij het pleeggezin gaat wonen, tot hij afstudeert en als geleidehond aan het werk gaat. In totaal ongeveer twee jaar, afhankelijk van de hond en welke carrière hij krijgt. Het is uiteraard het leukst als jij hem gedurende die hele periode sponsort. Ongeveer een half jaar na zijn afstuderen krijg je nog een extra bericht hoe het met hem gaat bij zijn gehandicapte baas. Inmiddels kun je dan natuurlijk allang de avonturen van een nieuwe pup volgen!

Ben ik de enige sponsor van mijn pup?

Je bent niet de enige sponsor van jouw pup. De opleiding tot geleidehond is kostbaar. Jouw steun van ca. 2 euro per week is voor ons een zeer welkome bijdrage in de studiekosten. Samen met andere sponsors maak je het mogelijk dat jouw pup en andere leerling-honden hun studie tot geleidehond kunnen volgen.

Is het mogelijk om als enige een pup te sponsoren?

Ja, je kunt ook exclusief een pup sponsoren. Dit kan vanaf € 5.000. Aan zo’n exclusieve adoptiepup zijn leuke privileges verbonden. Zo mag je het hondje zelf een naam geven en je mag hem in het echt ontmoeten! Kijk op geleidehond.nl/exclusieveadoptie voor meer informatie.

Wat gebeurt er als mijn sponsorpup de opleiding niet haalt?

Als jouw pup onverhoopt vroegtijdig het opleidingstraject verlaat, dan stellen we je voor aan een broertje, zusje of een leeftijdsgenootje die in dezelfde fase zit. Zo kun je zo alsnog het hele scholingstracé volgen. Maar je mag natuurlijk ook overstappen op een nieuwe, kleine pup.

 

Onze website gebruikt cookies