Sponsor een pup en help mee aan onze missie: mensen met een beperking een beter leven geven dankzij een professioneel getrainde hulphond. Dat kan al vanaf € 8,- per maand of eenmalig € 96,-. Via een online dagboek vol mooie foto's, leuke verhalen of spontane filmpjes volg je de avonturen van jouw pup tot hij  aan het werk gaat als hulphond. 

Wie wil jij sponsoren?

Kies jij voor de kleine pluizige Oker of de al wat grotere knappe Balou?

Word sponsor van Oker

Oker heet deze lieverd. Als een levend cadeautje kwam hij tijdens de feestdagen wonen bij zijn puppypleeggezin. Zij vinden hem zeker een cadeau, maar wel een die ze flink wat werk oplevert, want deze hummel moet nog heel veel leren.
 • Kruising labrador/golden retriever
 • Reu
 • Geboren op 2 november 2023

Word sponsor van Balou

Balou is nog geen jaar oud en een echte lieveling. Met zijn charmante chocoladebruine ogen wint hij iedereen voor zich. Als pup van 8 weken kwam Balou bij zijn pleegouders in huis wonen. Zij omschrijven hem als: knap, leergierig en een tikkie onstuimig.
 • Kruising labrador/golden retriever
 • Reu
 • Geboren op 19 april 2023
 

Online dagboek

Exclusief toegang tot een online dagboek met wekelijks nieuwe updates met leuke foto's, video's en verhalen over de avonturen van jouw pup.

 

Pupdate

1x in de maand ontvang je een e-mail update met de nieuwste dagboekupdate maar ook een kijkje in de keuken van ons mooie werk.

 

Uitgelaten 

Ontvang 2x per jaar ons relatiemagazine Uitgelaten en 1x ons Jaarbericht. Met mooie verhalen en informatie over KNGF.

 

Waarom sponsoren zo belangrijk is

De vraag naar hulphonden neemt alleen maar toe. Oplopende wachtlijsten, cliënten die het noodgedwongen zonder hond moeten stellen omdat hun vervanger er nog niet is… Het is een toekomstscenario dat werkelijkheid wordt als we de komende jaren niet groeien. We werken toe naar een verdubbeling van het aantal geleverde honden per jaar. Er zijn meer trainers, fokgastgezinnen en puppypleeggezinnen nodig om dat te realiseren. En dat kost geld. Help ons de groeiambities waarmaken!

Deze stappen doorloop je samen met jouw pup

Na jouw aanmelding krijg je toegang tot het online dagboek van de pup van jouw keuze. Samen volg je de weg die de pup aflegt om uit te groeien tot een knappe hulphond. Het traject ziet er ongeveer zo uit, maar elke hond is uniek, dus elke reis naar het einddoel is anders!

 1. 1 Welkom op de wereld

  pasgeboren pup

  Pups worden geboren bij een fokgastgezin. Daar krijgen ze de beste start en wennen ze rustig aan een huiselijke omgeving.

 2. 2 Eerste grote stap

  pup bij pleeggezin

  Na zo’n 8 weken zit de taak van de moederhond erop. Jouw pup verhuist dan naar een puppypleeggezin.

 3. 3 Aan alles wennen

  pup in rieten mandje

  Langzaam gaat de pup de wereld ontdekken. Het socialiseren is misschien wel de belangrijkste taak van het puppypleeggezin.

 4. 4 Klaar voor school?

  Trainer loopt met hond over straat

  Rond de leeftijd van 15 maanden bekijkt de puppy-instructeur tijdens de stadsevaluatie of de hond klaar is voor de opleiding op school.

 5. 5 Kennelleven

  kennelgebouw

  Als de hond slaagt, is het tijd om afscheid te nemen van het puppypleeggezin. Het serieuze leven op school gaat beginnen. De trainers vangen de jonge honden op en begeleiden hen de eerste paar weken, als een soort brugklas.

 6. 6 Brugpieper af

  training met obstakels

  Tijd om het vak te leren. In deze fase is de carrière van de hond bepaald. Wordt hij blindengeleidehond, een assistentiehond of toch een buddyhond?

 7. 7 Geslaagd voor het eindexamen

  de perfecte match

  De hond beheerst het vak. Tijd om een leuke, geschikte cliënt te zoeken. KNGF let er goed op dat baas en hond een klik hebben, ze moeten echt bij elkaar passen.

 8. 8 Samen de wijde wereld in

  hulphond met client op pad

  Het duo is klaar voor hun leven samen. Jouw pup is uitgegroeid tot knappe hulphond en opent nu de wereld van zijn baas met een beperking!

 

Meer dan10.000donateurs steunen een pup, doe jij ook mee?

Kwaliteit van leven neemt toe

Met hulphond is het leven beter

Maar liefst een 8,2 geven mensen met een professioneel getrainde hond aan hun leven. Zonder hulphond is dat cijfer een 4,7. Dat blijkt uit een onderzoek dat KNGF Geleidehonden heeft uitgevoerd onder haar cliënten. Alle cliënten voelen zich met hulphond zelfstandiger en beter in staat om sociale contacten te onderhouden. Zonder hond waren ze honderd procent afhankelijk van anderen om ergens te komen.

Mis geen enkele update en volg de belevenissen via het persoonlijke puppydagboek. Steun de opleiding en zie jouw pup opgroeien tot hulphond!

Wie kies jij?

Oker

 • Kruising labrador/golden retriever
 • Reu
 • Geboren op 2 november 2023
 • Kleur: blond

Balou

 • Kruising labrador/golden retriever
 • Reu
 • Geboren op 19 april 2023
 • Kleur: zwart

Wist je dat..

je ook exclusief een pup kunt sponsoren. Dit kan vanaf € 5.000. Aan zo’n exclusieve adoptiepup zijn leuke privileges verbonden. Zo mag je het hondje zelf een naam geven en je mag hem in het echt ontmoeten! Bekijk de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over: Sponsor een pup

Kan ik mijn sponsorpup in het echt ontmoeten?

Dat kan helaas niet. Het eerste jaar woont de pup bij zijn pleeggezin, dat hem (vrijwillig) opvoedt en het daar razend druk mee heeft. Externe bezoekers ontvangen zou teveel van hen en de pup vragen. Als de hond op school zit, volgt hij een strak dagprogramma. De training zou vertraging oplopen als wij iedereen ontvangen die bij ons langs wil komen. Gelukkig kun je je sponsorhondje volgen via zijn levendige puppydagboek. Zo krijg je toch een persoonlijke band met hem.

Hoelang duurt de sponsorperiode?

De totale sponsorperiode loopt vanaf het moment dat de pup bij het pleeggezin gaat wonen, tot hij afstudeert en als geleidehond aan het werk gaat. In totaal ongeveer twee jaar, afhankelijk van de hond en welke carrière hij krijgt. Het is uiteraard het leukst als jij hem gedurende die hele periode sponsort. Ongeveer een half jaar na zijn afstuderen krijg je nog een extra bericht hoe het met hem gaat bij zijn gehandicapte baas. Inmiddels kun je dan natuurlijk allang de avonturen van een nieuwe pup volgen!

Ben ik de enige sponsor van mijn pup?

Je bent niet de enige sponsor van jouw pup. De opleiding tot geleidehond is kostbaar. Jouw steun van ca. 2 euro per week is voor ons een zeer welkome bijdrage in de studiekosten. Samen met andere sponsors maak je het mogelijk dat jouw pup en andere leerling-honden hun studie tot geleidehond kunnen volgen.

Is het mogelijk om als enige een pup te sponsoren?

Ja, je kunt ook exclusief een pup sponsoren. Dit kan vanaf € 5.000. Aan zo’n exclusieve adoptiepup zijn leuke privileges verbonden. Zo mag je het hondje zelf een naam geven en je mag hem in het echt ontmoeten! Kijk op geleidehond.nl/exclusieveadoptie voor meer informatie.

Wat gebeurt er als mijn sponsorpup de opleiding niet haalt?

Als jouw pup onverhoopt vroegtijdig het opleidingstraject verlaat, dan stellen we je voor aan een broertje, zusje of een leeftijdsgenootje die in dezelfde fase zit. Zo kun je zo alsnog het hele scholingstracé volgen. Maar je mag natuurlijk ook overstappen op een nieuwe, kleine pup.

 

Onze website gebruikt cookies