Sponsor een pup Neem ook een Spup en volg zijn opleiding tot geleidehond. Dat kan al vanaf 8 euro per maand.

Kies jouw Spup

Zo werkt het

Onze leergierige pups gaan graag naar school met één doel: geleidehond worden. Zodat ze straks het leven van mensen met een beperking kunnen verbeteren. Maar twee jaar studeren kost geld. Daarvoor is jouw hulp nodig! Vanaf 8 euro per maand sponsor je jouw eigen pup en krijg je een uniek inkijkje in zijn leven!

Kies jouw pup

Kies jouw favoriete pup, maak een account aan en wordt vanaf 8 euro per maand sponsor van een échte KNGF Geleidehond in spé!

Volg hem op de voet

Als sponsor krijg je toegang tot het puppydagboek van jouw pup. Via foto's, verhalen en filmpjes, volg je de avonturen van jouw pup van vlak na de geboorte tot hij na 2 jaar aan het werk gaat.

Help mensen met een beperking

Jouw donaties dragen bij aan de opleiding van de pup. Zo help je mee aan onze missie: mensen met een beperking een beter leven geven met een professioneel opgeleide hond.

Wie wil jij sponsoren?

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn sponsorpup in het echt ontmoeten?

Dat kan helaas niet. Het eerste jaar woont de pup bij zijn pleeggezin, dat hem (vrijwillig) opvoedt en het daar razend druk mee heeft. Externe bezoekers ontvangen zou teveel van hen en de pup vragen. Als de hond op school zit, volgt hij een strak dagprogramma. De training zou vertraging oplopen als wij iedereen ontvangen die bij ons langs wil komen. Gelukkig kun je je sponsorhondje volgen via zijn levendige puppydagboek. Zo krijg je toch een persoonlijke band met hem.

Hoelang duurt de sponsorperiode?

De totale sponsorperiode loopt vanaf het moment dat de pup bij het pleeggezin gaat wonen, tot hij afstudeert en als geleidehond aan het werk gaat. In totaal ongeveer twee jaar, afhankelijk van de hond en welke carrière hij krijgt. Het is uiteraard het leukst als jij hem gedurende die hele periode sponsort. Ongeveer een half jaar na zijn afstuderen krijg je nog een extra bericht hoe het met hem gaat bij zijn gehandicapte baas. Inmiddels kun je dan natuurlijk allang de avonturen van een nieuwe pup volgen!

Ben ik de enige sponsor van mijn pup?

Je bent niet de enige sponsor van jouw pup. De opleiding tot geleidehond is kostbaar. Jouw steun van ca. 2 euro per week is voor ons een zeer welkome bijdrage in de studiekosten. Samen met andere sponsors maak je het mogelijk dat jouw pup en andere leerling-honden hun studie tot geleidehond kunnen volgen.

Is het mogelijk om als enige een pup te sponsoren?

Ja, je kunt ook exclusief een pup sponsoren. Dit kan vanaf € 5.000. Aan zo’n exclusieve adoptiepup zijn leuke privileges verbonden. Zo mag je het hondje zelf een naam geven en je mag hem in het echt ontmoeten! Kijk op geleidehond.nl/exclusieveadoptie voor meer informatie.

Mag ik berichten en foto’s van mijn sponsorpup elders publiceren?

We vinden het leuk als je enkele foto’s van jouw pup deelt met je vrienden via je persoonlijke social media. Het merendeel is echter speciaal voor jou bestemd. Jij en de andere sponsoren betalen immers mee aan de studie van toekomstige geleidehonden. Daarom heb je het specifieke recht op nieuwtjes over jouw pup! Berichten en foto’s doorsturen via mail of op een (semi-)openbare website plaatsen, is dus evenmin wenselijk.

Wat gebeurt er als mijn sponsorpup de opleiding niet haalt?

Als jouw pup onverhoopt vroegtijdig het opleidingstraject verlaat, dan stellen we je voor aan een broertje, zusje of een leeftijdsgenootje die in dezelfde fase zit. Zo kun je zo alsnog het hele scholingstracé volgen. Maar je mag natuurlijk ook overstappen op een nieuwe, kleine pup.

Hoe kan ik inloggen in mijn puppydagboek?

Na aanmelding ontvang je van ons per e-mail een bevestiging met je gebruikersnaam. Daarna kun je zelf een wachtwoord instellen. Je kunt hiermee inloggen in het dagboek van jouw sponsorpup.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens of mijn wachtwoord wijzigen?

Als je ingelogd bent met jouw gebruikersnaam en wachtwoord kun je via ‘mijn gegevens’ je persoonlijke gegevens, zoals je wachtwoord, wijzigen.

Hoe kan ik mijn machtiging wijzigen?

Wil je je machtiging wijzigen? Dat kan heel eenvoudig via het telefoonnummer 020-4969333 of via dit wijzigingsformulier

Hoe kan ik KNGF Geleidehonden op een andere manier steunen?

Op geleidehond.nl/steun lees je hoe je ons nog meer kunt steunen. Bijvoorbeeld met een eenmalige gift, spaaractie of door ons op te nemen in jouw testament.

Staat je vraag er niet tussen?

Stuur dan een mail naar donateur@geleidehond.nl wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.
Onze website gebruikt cookies