Sponsor een pup en help zo mee hulphonden op te leiden. Met jouw steun geef je mensen met een beperking nieuwe kansen en mogelijkheden.

Steun je minimaal € 8,- per maand of eenmalig € 96,-? Dan krijg je toegang tot het online dagboek vol mooie foto's, leuke verhalen of spontane filmpjes van je pup. Met jouw hulp kan jouw pup straks het verschil maken voor iemand anders. En ondertussen geniet jij van alle leuke momenten en avonturen terwijl hij zich voorbereidt op zijn belangrijke taak!

Wie wil jij sponsoren?

Word sponsor van Auky

De kleine Auky komt uit een nest van acht goudgele pups. Vaak speelden ze samen in de tuin. Nu wonen ze ieder bij een hartelijk puppypleeggezin. We houden een dagboek bij van Auky’s stappen richting een toekomst als hulphond. Lees je mee?
 • Kruising labrador/golden retriever
 • Teefje
 • Geboren op 10 april 2024

Word sponsor van Oker

Oker is een toepasselijke naam voor deze goudblonde rakker. Hij is een echt zonnestraaltje met een opgeruimd humeur en veel levenslust. Zijn puppypleeggezin leert hem alle noodzakelijke skills die een geleidehond nodig heeft.
 • Kruising labrador/golden retriever
 • Reu
 • Geboren op 2 november 2023

Waarom sponsoren zo belangrijk is

Meer hulphonden zijn hard nodig. KNGF-honden kunnen alleen geweldige hulphonden worden met jouw steun. KNGF Geleidehonden krijgt geen subsidie en slechts een deel van de kosten wordt vergoed door zorgverzekeraars en werkgevers. Als sponsor van een pup help je mee bereiken dat mensen met een beperking vooruit kunnen in het leven met een professioneel opgeleide hond. Dank je wel!

Deze stappen doorloop je samen met jouw pup

Als sponsor van een pup ontvang je maandelijks een e-mail met daarin de vorderingen van jouw pup. Sponsor je meer dan € 8,- per maand, dan kun je via een online dagboek van nog meer avonturen genieten! Het traject dat je volgt ziet er ongeveer zo uit, maar elke hond is uniek, dus elke reis naar het einddoel is anders.

 1. 1 Welkom op de wereld

  pasgeboren pup

  Pups worden geboren bij een fokgastgezin. Daar krijgen ze de beste start en wennen ze rustig aan een huiselijke omgeving.

 2. 2 Eerste grote stap

  pup bij pleeggezin

  Na zo’n 8 weken zit de taak van de moederhond erop. Jouw pup verhuist dan naar een puppypleeggezin.

 3. 3 Aan alles wennen

  pup in rieten mandje

  Langzaam gaat de pup de wereld ontdekken. Het socialiseren is misschien wel de belangrijkste taak van het puppypleeggezin.

 4. 4 Klaar voor school?

  Trainer loopt met hond over straat

  Rond de leeftijd van 15 maanden bekijkt de puppy-instructeur tijdens de stadsevaluatie of de hond klaar is voor de opleiding op school.

 5. 5 Kennelleven

  kennelgebouw

  Als de hond slaagt, is het tijd om afscheid te nemen van het puppypleeggezin. Het serieuze leven op school gaat beginnen. De trainers vangen de jonge honden op en begeleiden hen de eerste paar weken, als een soort brugklas.

 6. 6 Brugpieper af

  training met obstakels

  Tijd om het vak te leren. In deze fase is de carrière van de hond bepaald. Wordt hij blindengeleidehond, een assistentiehond of toch een buddyhond?

 7. 7 Geslaagd voor het eindexamen

  de perfecte match

  De hond beheerst het vak. Tijd om een leuke, geschikte cliënt te zoeken. KNGF let er goed op dat baas en hond een klik hebben, ze moeten echt bij elkaar passen.

 8. 8 Samen de wijde wereld in

  hulphond met client op pad

  Het duo is klaar voor hun leven samen. Jouw pup is uitgegroeid tot knappe hulphond en opent nu de wereld van zijn baas met een beperking!

‘Het dagboek bekijken is ons momentje samen’

‘Het dagboek bekijken is ons momentje samen’

Marja: ‘Mijn kleindochter Jasmine wil heel graag een hond, maar haar ouders zien dat niet zitten. Wat ik heel goed begrijp, want in een jong gezin is het al druk genoeg. Via sponsor een pup heeft Jasmine nu toch het gevoel dat ze een “eigen” hondje heeft. Elke keer als ze bij me is, kijken we in het dagboekje. Dat is leuk en je steekt er ook nog wat van op. Maar bovenal geniet ik van dit momentje van ons samen.’

 

Meer dan20.000donateurs steunen een pup, doe jij ook mee?

Kwaliteit van leven neemt toe

Met hulphond is het leven beter

Maar liefst een 8,2 geven mensen met een professioneel getrainde hond aan hun leven. Zonder hulphond is dat cijfer een 4,7. Dat blijkt uit een onderzoek dat KNGF Geleidehonden heeft uitgevoerd onder haar cliënten. Alle cliënten voelen zich met hulphond zelfstandiger en beter in staat om sociale contacten te onderhouden. Zonder hond waren ze honderd procent afhankelijk van anderen om ergens te komen.

Geef mensen met een beperking een toekomst vol nieuwe hoop en kansen. Steun de opleiding van een pup en zie jouw pup opgroeien tot hulphond!

Wie kies jij?

Auky

 • Kruising labrador/golden retriever
 • Teefje
 • Geboren op 10 april 2024
 • Kleur: blond

Oker

 • Kruising labrador/golden retriever
 • Reu
 • Geboren op 2 november 2023
 • Kleur: blond

Wist je dat..

je ook exclusief een pup kunt sponsoren. Dit kan vanaf € 5.000. Aan zo’n exclusieve adoptiepup zijn leuke privileges verbonden. Zo mag je het hondje zelf een naam geven en je mag hem in het echt ontmoeten! Bekijk de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over: Sponsor een pup

Kan ik mijn sponsorpup in het echt ontmoeten?

Dat kan helaas niet. Het eerste jaar woont de pup bij zijn pleeggezin, dat hem (vrijwillig) opvoedt en het daar razend druk mee heeft. Externe bezoekers ontvangen zou teveel van hen en de pup vragen. Als de hond op school zit, volgt hij een strak dagprogramma. De training zou vertraging oplopen als wij iedereen ontvangen die bij ons langs wil komen. Gelukkig kun je je sponsorhondje volgen via zijn levendige puppydagboek. Zo krijg je toch een persoonlijke band met hem.

Hoelang duurt de sponsorperiode?

De totale sponsorperiode loopt vanaf het moment dat de pup bij het pleeggezin gaat wonen, tot hij afstudeert en als geleidehond aan het werk gaat. In totaal ongeveer twee jaar, afhankelijk van de hond en welke carrière hij krijgt. Het is uiteraard het leukst als jij hem gedurende die hele periode sponsort. Ongeveer een half jaar na zijn afstuderen krijg je nog een extra bericht hoe het met hem gaat bij zijn gehandicapte baas. Inmiddels kun je dan natuurlijk allang de avonturen van een nieuwe pup volgen!

Ben ik de enige sponsor van mijn pup?

Je bent niet de enige sponsor van jouw pup. De opleiding tot geleidehond is kostbaar. Jouw steun van ca. 2 euro per week is voor ons een zeer welkome bijdrage in de studiekosten. Samen met andere sponsors maak je het mogelijk dat jouw pup en andere leerling-honden hun studie tot geleidehond kunnen volgen.

Is het mogelijk om als enige een pup te sponsoren?

Ja, je kunt ook exclusief een pup sponsoren. Dit kan vanaf € 5.000. Aan zo’n exclusieve adoptiepup zijn leuke privileges verbonden. Zo mag je het hondje zelf een naam geven en je mag hem in het echt ontmoeten! Kijk op geleidehond.nl/exclusieveadoptie voor meer informatie.

Wat gebeurt er als mijn sponsorpup de opleiding niet haalt?

Als jouw pup onverhoopt vroegtijdig het opleidingstraject verlaat, dan stellen we je voor aan een broertje, zusje of een leeftijdsgenootje die in dezelfde fase zit. Zo kun je zo alsnog het hele scholingstracé volgen. Maar je mag natuurlijk ook overstappen op een nieuwe, kleine pup.

 

Onze website gebruikt cookies