Wanneer je Ria vraagt waarom zij zich zo inzet voor KNGF Geleidehonden begint ze te stralen. Zo vangt zij geleidehonden op als zij niet mee kunnen met vakantie of hun baas ziek is. Ook rijdt ze blinde of zeer slechtziende cliënten naar de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht wanneer hun trouwe viervoeter een medisch onderzoek moet ondergaan. Ria staat regelmatig bij stands van KNGF Geleidehonden op verschillende beurzen en events, ondersteunt administratief de afdeling Training en Zorg en helpt bij rondleidingen en open dagen. Ze doet het allemaal met veel plezier.

 

Het sociale leven gaat er vaak enorm op vooruit

KNGF Geleidehonden maakt zo’n belangrijk deel uit van Ria’s leven, dat ze besloten heeft om het doel op te nemen in haar testament. ‘Mijn man is overleden en ik heb 2 kinderen. Eerst had ik geregeld dat de kinderen ieder een derde deel zouden krijgen en KNGF Geleidehonden ook. Maar nu zijn mijn zoon en dochter volwassen, hebben een baan en een eigen leven. Daarom heb ik ze gevraagd of ze het goed vonden als ik alles zou nalaten aan KNGF Geleidehonden. Dat was het geval. Ze zijn namelijk totaal niet materialistisch ingesteld.

Ik heb het niet alleen gedaan omdat ik veel van honden houd, maar ook omdat ik zie hoeveel een hulphond je leven ten goede kan veranderen. Het sociale leven gaat er vaak enorm op vooruit. Mensen gaan vaker de deur uit en maken makkelijker contact. Dat vind ik zo mooi!’

Ria in tv-programma De Nalatenschap

In het tv-programma De Nalatenschap duiken we in het verhaal achter de keuze om na te laten aan een goed doel. Dit jaar deelt Ria haar verhaal, bekijk de aflevering hier terug.

Meer weten over nalaten aan KNGF?

Praktische informatie

U kunt op verschillende manieren nalaten aan KNGF Geleidehonden. Wij zetten graag alle praktische informatie voor u op een rij.

Magazine aanvragen

Alles even rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine over nalaten aan KNFG Geleidehonden aan.

Terugbelverzoek

Heeft u vragen, of wilt u advies over nalaten aan KNGF? Patricia Elings, adviseur nalatenschappen, staat u graag te woord.

Neem contact op met ons

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies