In de tv-serie De Nalatenschap gaan we op zoek naar de persoonlijke verhalen die schuilgaan achter de keuze om na te laten aan een goed doel.  Ook is er aandacht voor het goede doel dat in de nalatenschap is opgenomen. KNGF Geleidehonden is meerdere keren te zien geweest in De Nalatenschap. Kijk deze afleveringen via de onderstaande links terug.

Online afleveringen bekijken

Bekijk alle afleveringen van tv-serie De Nalatenschap waarin KNGF te zien is terug via de onderstaande links.

Margaret

Aflevering uit 2021: Margaret

30 jaar geleden werd Margaret plotseling blind door een bacterie die de oogzenuw onder druk heeft gezet. Ze was toen 8 maanden zwanger van haar tweede kind. Een paar maanden nadat ze blind werd, kwam ze in contact met KNGF Geleidehonden en na een keer proeflopen met een geleidehond verwelkomde ze Eve in haar gezin. Sindsdien heeft ze altijd geleidehonden gehad en kan ze niet meer zonder. Een deel van haar nalatenschap schenken aan KNGF was voor Margaret geen moeilijk besluit.

Bekijk de aflevering van Margaret

 

Hennie

Aflevering uit 2020: Hennie

Als cliënt met inmiddels haar achtste blindengeleidehond weet Hennie als geen ander hoeveel impact het hebben van een geleidehond op je leven heeft. Daarom heeft zij KNGF Geleidehonden benoemd tot enig erfgenaam en executeur.

Bekijk de aflevering van Hennie

Aflevering 2019: Connie en Corné

Aflevering 2019: Connie en Corné

Connie en Corné zijn beide slechtziend. Sinds Connie blindengeleidehond Joska heeft, gaan zij en Corné vaak op cruisevakantie. Joska betekent vrijheid, en dat gunnen ze anderen ook. Daarom hebben ze KNGF Geleidehonden opgenomen in hun testament.

Bekijk de aflevering van Connie & Corné

 Willem

Aflevering 2017: Willem

‘Mijn geleidehond heeft mijn leven zo verrijkt, dat gun ik een ander ook’, vertelt cliënt Willem. Hoe hij nalaat aan KNGF Geleidehonden vertelt hij hier.

Bekijk de aflevering van Willem

Marianne en Marijke

Aflevering 2016: Marianne en Marijke

De erfenis van tweeling Marianne en Marijke wordt straks ingezet voor het opleiden van honden, zodat nog meer mensen met een beperking meer zelfstandigheid en levensgeluk kunnen ervaren.

Bekijk de aflevering van Marianne & MarijkeMeer weten over nalaten aan KNGF?

Vraag onze gratis brochure over nalaten aan KNGF Geleidehonden aan, deze sturen wij kosteloos toe.

Vraag brochure aan right-arrow  
Onze website gebruikt cookies