In de tv-serie De Nalatenschap gaan we op zoek naar de persoonlijke verhalen die schuilgaan achter de keuze om na te laten aan een goed doel.  Ook is er aandacht voor het goede doel dat in de nalatenschap is opgenomen. KNGF Geleidehonden is meerdere keren te zien geweest in De Nalatenschap.

Aflevering 2023: Ria

In deze aflevering maken we kennis met Ria van der Eijk, die zich al ruim 20 jaar inzet als vrijwilliger voor KNGF Geleidehonden. Ze leeft voor het vrijwilligerswerk en besluit het goede doel op te nemen in haar testament. 

Bekijk de aflevering hier

Kijkje achter de schermen. We nemen je in onderstaande vlog van collega Margot mee achter de schermen van de opnamen.

Bekijk hieronder de andere afleveringen van KNGF van de tv-serie De Nalatenschap terug. 

Aflevering uit 2022: John

Aflevering uit 2022: John

Onze hulphonden maken enorme impact op het leven van onze cliënten. Veteraan John ervaart dat ook met zijn buddyhond PTSS Acajou. Wat hij voor John betekent vinden hij en zijn vrouw zo waardevol, dat ze besloten hebben om KNGF te steunen via hun testament. In deze vlog van collega Margot krijg je een kijkje achter de schermen van de opnamen.

Bekijk de aflevering van John

Margaret

Aflevering uit 2021: Margaret

30 jaar geleden werd Margaret plotseling blind door een bacterie die de oogzenuw onder druk heeft gezet. Ze was toen 8 maanden zwanger van haar tweede kind. Een paar maanden nadat ze blind werd, kwam ze in contact met KNGF Geleidehonden en na een keer proeflopen met een geleidehond verwelkomde ze Eve in haar gezin. Sindsdien heeft ze altijd geleidehonden gehad en kan ze niet meer zonder. Een deel van haar nalatenschap schenken aan KNGF was voor Margaret geen moeilijk besluit.

Bekijk de aflevering van Margaret

Hennie

Aflevering uit 2020: Hennie

Als cliënt met inmiddels haar achtste blindengeleidehond weet Hennie als geen ander hoeveel impact het hebben van een geleidehond op je leven heeft. Daarom heeft zij KNGF Geleidehonden benoemd tot enig erfgenaam en executeur.

Bekijk de aflevering van Hennie

Aflevering 2019: Connie en Corné

Aflevering 2019: Connie en Corné

Connie en Corné zijn beide slechtziend. Sinds Connie blindengeleidehond Joska heeft, gaan zij en Corné vaak op cruisevakantie. Joska betekent vrijheid, en dat gunnen ze anderen ook. Daarom hebben ze KNGF Geleidehonden opgenomen in hun testament.

Bekijk de aflevering van Connie & Corné

 Willem

Aflevering 2017: Willem

‘Mijn geleidehond heeft mijn leven zo verrijkt, dat gun ik een ander ook’, vertelt cliënt Willem. Hoe hij nalaat aan KNGF Geleidehonden vertelt hij hier.

Bekijk de aflevering van Willem

Marianne en Marijke

Aflevering 2016: Marianne en Marijke

De erfenis van tweeling Marianne en Marijke wordt straks ingezet voor het opleiden van honden, zodat nog meer mensen met een beperking meer zelfstandigheid en levensgeluk kunnen ervaren.

Bekijk de aflevering van Marianne & MarijkeMeer weten over nalaten aan KNGF?

Praktische informatie

U kunt op verschillende manieren nalaten aan KNGF Geleidehonden. Wij zetten graag alle praktische informatie voor u op een rij.

Magazine aanvragen

Alles even rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine over nalaten aan KNFG Geleidehonden aan.

Terugbelverzoek

Heeft u vragen, of wilt u advies over nalaten aan KNGF? Patricia Elings, adviseur nalatenschappen, staat u graag te woord.
Onze website gebruikt cookies