Rita is een Rotterdamse die nuchter nadenkt over haar testament. ‘Na het overlijden van mijn ouders bleek er best veel geld op hun rekening te staan. Mijn vader was buschauffeur, mijn moeder huisvrouw; ze waren niet rijk, maar ze hadden zuinig geleefd. Ik ben enig kind en woon alleen. Wat moest ik met dat geld doen?

Dankzij een nichtje en het tv-programma De Nalatenschap kwam ik op het idee het aan KNGF Geleidehonden na te laten.’ Rita kwam eerst een kijkje nemen in Amstelveen, ‘want dierenwelzijn vind ik belangrijk. Als de honden in benauwende hokjes hadden gezeten, was het niet doorgegaan. Maar het ziet er fantastisch uit; jullie hebben een ruime kennel en de honden worden uitstekend verzorgd. Dat gaf de doorslag, naast het gegeven dat er zo veel mensen zelfstandig op pad kunnen dankzij hun geleidehond.’

Grote verantwoordelijkheid

Rita benoemde KNGF Geleidehonden tot enige erfgenaam en executeur. ‘Zo kan ik bijdragen aan de vrijheid van mensen met een beperking. Omdat ik alleen woon, ondervind ik dagelijks de waarde van zelfredzaamheid.’ Alles is netjes vastgelegd in een testament via de notaris.

 

Dankzij een nichtje en het tv-programma De Nalatenschap kwam ik op het idee het aan KNGF Geleidehonden na te laten.

Adviseur nalatenschappen bij KNGF Geleidehonden Patricia vult aan: ‘Een erfenis aan ons is een investering in de toekomst van iemand met een beperking of aandoening. Het maakt dat wij geleidehonden kunnen blijven opleiden. Dat mensen ons dat toevertrouwen, blijf ik bijzonder vinden. Logisch dat wij hiermee zorgvuldig en integer omgaan. Ik hecht eraan om, ook als alles op papier staat, contact te houden met mensen die zo genereus zijn. Wij houden ze op de hoogte van de ontwikkelingen op het opleidingscentrum en ze zijn natuurlijk altijd welkom voor een bezoek.’

Meer weten over nalaten aan KNGF?

Praktische informatie

U kunt op verschillende manieren nalaten aan KNGF Geleidehonden. Wij zetten graag alle praktische informatie voor u op een rij.

Magazine aanvragen

Alles even rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine over nalaten aan KNFG Geleidehonden aan.

Terugbelverzoek

Heeft u vragen, of wilt u advies over nalaten aan KNGF? Patricia Elings, adviseur nalatenschappen, staat u graag te woord.

Neem contact met ons op

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies