Huishonden kunnen worden getraind om ondersteuning te bieden bij kinderen met autisme of (oud-)geüniformeerden met een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

PAWS workshop

PAWS staat voor Parents Autism Workshop & Support. Het is een trainings- en begeleidingstraject voor ouders van kinderen met autisme, die willen leren hoe een speciaal getrainde huishond hun kind kan helpen.

Via workshops en informatiemateriaal helpt PAWS ouders bij het zoeken naar een geschikte huishond en het trainen daarvan. Als het gezin al een eigen huishond heeft, leert de PAWS workshop de ouders hoe ze deze hond kunnen inzetten zodat hij van nut is voor hun kind.

PAWS workshop

PTSS buddyhond workshop

In de PTSS buddyhond workshop krijgen (oud-)geüniformeerden van defensie, politie of brandweer met een posttraumatische stressstoornis (PTSS), kennis en vaardigheden aangereikt om een eigen hond te trainen als helpende buddy.

Deelnemers kunnen baat hebben bij een zorgvuldig geselecteerde huishond die zij zelf aan de hand van speciale workshopsessies trainen voor specifieke vaardigheden of situaties.

PTSS buddyhond workshop

Onze website gebruikt cookies