Steeds meer mensen besluiten via hun testament na te laten aan een goed doel. KNGF Geleidehonden kan 1 op de 2 honden opleiden tot volwaardige geleidehonden door schenkingen uit erfenissen. De impact van deze bron van inkomsten is dus ontzettend groot.

Waarom nalaten aan KNGF Geleidehonden?
De opleiding van geleidehonden wordt voor slechts een klein deel vergoed door zorgverzekeraars. KNGF ontvangt daarnaast geen subsidies; het werk wat we doen is dus alleen mogelijk dankzij de steun vanuit donaties en nalatenschappen. Door KNGF Geleidehonden op te nemen in een testament, schenk je iemand met een beperking een zelfstandiger en mobieler leven.

Hoe nalaten aan een goed doel?
Een nalatenschap regelen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt mee. Op deze pagina’s is meer informatie te vinden over onder andere het testament, manieren van nalaten zoals bijvoorbeeld via een legaat en het executeurschap.

Brochure aanvragen
Alles even rustig nalezen? Vraag dan gratis en vrijblijvend onze brochure over nalaten aan KNGF Geleidehonden aan.

Tv-serie over nalaten
Al een aantal jaar doet KNGF Geleidehonden mee aan de tv-serie De Nalatenschap op SBS6. In deze tv-serie is elke aflevering aandacht voor een nalatenschap aan een goed doel. Het programma laat de persoonlijke verhalen zien die schuilgaan achter de keuze om na te laten aan een bepaalde organisatie. In 2022 vertelt veteraan John zijn verhaal. Toen buddyhond PTSS Acajou in het leven van John en zijn vrouw kwam, was het voor hen gelijk duidelijk dat ze aan KNGF wilden nalaten. ‘Acajou voelt feilloos aan hoe ik me voel en steunt me door dik en dun.' 

Bekijk de aflevering met John hier terug

Meer over nalaten

Neem contact op over nalaten

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies