Nalaten

Mannelijke client Edwin met geleidehond op een veldje met bloemen met op de achtergrond een flatgebouw

Eén op de drie honden van KNGF Geleidehonden kan worden opgeleid dankzij nalatenschappen. De impact van deze bron van inkomsten is ontzettend groot: een zelfstandiger en mobieler leven voor mensen met een beperking of stoornis.

Onze organisatie is ontzettend dankbaar voor elk testament waarin een toegift voor KNGF Geleidehonden is opgenomen.

Het is een grote beslissing, maar zó belangrijk. De vrijheid die ik heb, wil ik in de toekomst graag doorgeven aan een ander

Hennie

Persoonlijk advies nalaten

Een nalatenschap regelen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt mee. Een notaris kan begeleiding bieden in het opstellen van een testament, waarin KNGF Geleidehonden dan als erfgenaam aangemerkt wordt.

Voor de stap naar de notaris gezet wordt, kan onze adviseur Nalatenschappen, Patricia Elings, helpen een vorm van nalatenschap te kiezen of daar in te adviseren.

'Een gesprek zonder verplichtingen kan verhelderend zijn en ondersteuning bieden in het maken van de juiste beslissingen. Ook als KNGF Geleidehonden al is opgenomen in een testament, horen wij dat graag. Dan kunnen wij op gepaste wijze bedanken en de betrokkenen - indien gewenst – op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij ons opleidingscentrum', aldus Patricia Elings.

Een kijkje bij KNGF Geleidehonden

Helaas kunnen we momenteel i.v.m. de coronamaatregelen niemand op locatie bij KNGF ontvangen. Toch nieuwsgierig? Bekijk dan hier onze digitale 'hondleiding'. 

TV-serie De Nalatenschap

Deze tv-serie gaat op zoek naar de persoonlijke verhalen die schuilgaan achter de keuze om na te laten aan een goed doel. Dit jaar staat de 70-jarige Hennie van Eck centraal. Een blindengeleidehond vergrootte haar wereld en voor haar is het dan ook een logische keuze om haar nalatenschap te schenken aan KNGF Geleidehonden. Gemist?  Kijk de aflevering hier terug.


Meer over nalaten


Brochure aanvragen         Testament via notaris

Neem contact op over nalaten

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies