Eén op de drie honden van KNGF Geleidehonden kan worden opgeleid dankzij nalatenschappen. De impact van deze bron van inkomsten is ontzettend groot: een zelfstandiger en mobieler leven voor mensen met een beperking of stoornis.

Onze organisatie is ontzettend dankbaar voor elk testament waarin een toegift voor KNGF Geleidehonden is opgenomen.

Het is een grote beslissing, maar zó belangrijk. De vrijheid die ik heb, wil ik in de toekomst graag doorgeven aan een ander

Hennie

Persoonlijk advies nalaten

Een nalatenschap regelen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt mee. Een notaris kan begeleiding bieden in het opstellen van een testament, waarin KNGF Geleidehonden dan als erfgenaam aangemerkt wordt.

Voor de stap naar de notaris gezet wordt, kan onze adviseur Nalatenschappen, Patricia Elings, helpen een vorm van nalatenschap te kiezen of daar in te adviseren.

'Een gesprek zonder verplichtingen kan verhelderend zijn en ondersteuning bieden in het maken van de juiste beslissingen. Ook als KNGF Geleidehonden al is opgenomen in een testament, horen wij dat graag. Dan kunnen wij op gepaste wijze bedanken en de betrokkenen - indien gewenst – op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij ons opleidingscentrum', aldus Patricia Elings.

Een kijkje bij KNGF Geleidehonden

Breng een bezoekje aan ons opleidingscentrum en ontdek wat er allemaal komt kijken bij de opleiding van geleidehonden. Neem voor een persoonlijke rondleiding contact op met Patricia Elings.

TV-serie De Nalatenschap

Dit jaar vertelt cliënt Margaret haar verhaal. Een paar maanden nadat zij blind werd, kwam ze in contact met KNGF Geleidehonden en na een keer proeflopen met een geleidehond verwelkomde ze Eve in haar gezin. Sindsdien heeft ze altijd geleidehonden gehad en kan ze niet meer zonder. Een deel van haar nalatenschap schenken aan KNGF was voor Margaret geen moeilijk besluit. Lees meer.

De uitzending is zaterdag 4 december om 16.30 uur te zien op SBS6. Op zondag 12 december om 11.30 uur wordt de aflevering herhaald.

Meer over nalaten


Brochure aanvragen         Testament via notaris

Neem contact op over nalaten

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies