Sinds Connie haar blindengeleidehond Joska heeft, gaat ze samen met haar man Corné, die ook slechtziend is, meerdere keren per jaar op cruisevakantie. Dat Connie slechtziend is, maakt haar gelukkig niet minder reislustig. Samen met Joska reizen Connie en Corné best wat af: van Jeruzalem tot Sint-Petersburg en van Marokko tot Noorwegen.

 

Blindengeleidehond Joska betekent vrijheid

‘Voordat ik mijn blindengeleidehond had, ben ik in Guatemala geweest. Ik moest letterlijk op handen en voeten door de resten van een Maya-nederzetting ploeteren om er doorheen te komen. Met Joska ben ik op eenzelfde soort plek geweest en zij leidde me overal langs. Dan heb ik dus energie over om te genieten van de bijzondere plaatsen waar ik ben. Zonder Joska lukt dat niet. Ik geniet van nieuwe, onbekende plekken door te luisteren, te ruiken en te voelen. Door Joska kom ik hieraan toe. Het is zo anders reizen met haar.’

Het werk en de hulp door geleidehond Joska maakt zo’n belangrijk deel uit van het leven van Connie en Corné dat ze besloten hebben om KNGF Geleidehonden op te nemen in hun testament. ‘Wij laten alles na aan KNGF Geleidehonden omdat wij van dichtbij zien wat voor meerwaarde een blindengeleidehond oplevert. Wij zien het aan Joska, en wat ze doet voor Connie. Joska betekent vrijheid. En wij zouden het zeer fijn vinden als KNGF Geleidehonden haar werk kan voortzetten.’

Connie en Corne in tv-programma De Nalatenschap

In de tv-serie De Nalatenschap gaan we op zoek naar de persoonlijke verhalen die schuilgaan achter de keuze om na te laten aan een goed doel. In deze aflevering zie je het verhaal van Connie en Corne:

Bekijk aflevering

Meer weten over nalaten aan KNGF?

Praktische informatie

U kunt op verschillende manieren nalaten aan KNGF Geleidehonden. Wij zetten graag alle praktische informatie voor u op een rij.

Magazine aanvragen

Alles even rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine over nalaten aan KNFG Geleidehonden aan.

Terugbelverzoek

Heeft u vragen, of wilt u advies over nalaten aan KNGF? Patricia Elings, adviseur nalatenschappen, staat u graag te woord.

Neem contact met ons op

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies