Als boekenvoorlezer voor visueel gehandicapten werkte ik samen met mensen die een geleidehond hadden. Zo ben ik in aanraking gekomen met KNGF Geleidehonden. Het is mooi om te zien hoe mensen zelfstandig kunnen zijn dankzij hun hond. En ze hadden altijd boeiende verhalen. Zo vertelde een van de medewerkers dat ze op een dag vaste route door de stap liep, toen haar hond opeens niet verder wilde. Ze gaf hem tot drie keer toe het commando om door te lopen, maar de hond bleef weigeren. Een omstander zei toen tegen haar: “Ik zou maar naar uw hond luisteren mevrouw, want u staat voor een heel groot gat.” Die samenwerking vind ik prachtig.

 

 

Ze hadden altijd boeiende verhalen

Petra

Geleidehonden doen ongelooflijk goed werk en daar wil ik graag aan bijdragen. Het feit dat ik de organisatie niet alleen als erfgenaam maar ook als executeur kon benoemen vond ik een pluspunt en een geruststellende gedachte. Voor mij een zorg minder en voor KNGF Geleidehonden te zijner tijd een bijdrage om hun goede werk voort te kunnen zetten.

Meer weten over nalaten aan KNGF?

Praktische informatie

U kunt op verschillende manieren nalaten aan KNGF Geleidehonden. Wij zetten graag alle praktische informatie voor u op een rij.

Magazine aanvragen

Alles even rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine over nalaten aan KNFG Geleidehonden aan.

Terugbelverzoek

Heeft u vragen, of wilt u advies over nalaten aan KNGF? Patricia Elings, adviseur nalatenschappen, staat u graag te woord.

Neem contact met ons op

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies