'Blind zijn is absoluut geen beperking, mits je een geleidehond hebt’, zegt Willem Groot Zwaaftink (56). ‘Ik las ooit ergens: ‘toen mijn hond overleed, werd ik opnieuw blind’. Dat is echt zo, als een geleidehond wegvalt, heb je geen ogen meer. Voordat ik mijn eerste geleidehond had, liep ik met een taststok. Dat ging zo traag. Ik ben jarenlang bedrijfsleider geweest in een groot tuincentrum. Dat was hard werken. Bovendien ben ik van het type rennen, hollen, vliegen. Met een geleidehond erbij kan ik mijn oude ritme volgen.

Mijn geleidehond heeft mijn leven zo verrijkt, dat gun ik een ander ook’. Daarom is KNGF Geleidehonden de enige erfgenaam in het testament van Willem.

 

Mijn volledige nalatenschap gaat naar de geleidehondenschool

Willem

Willem heeft KNGF Geleidehonden ook tot executeur benoemend. 'Als ik overlijd, handelt KNGF Geleidehonden alles voor me af. Dat vind ik een prettig idee. Ik ben getrouwd, maar hoef zo mijn familie niet te belasten met allerlei ingewikkelde zaken. Mijn volledige nalatenschap gaat naar de geleidehondenschool, omdat ik zoveel mogelijk mensen gelukkig wil maken met een geleidehond. Diny, mijn vrouw, staat hier volledig achter. Via mijn erfenis laat ik levensgeluk en vrijheid na.'

 

Meer over nalaten

Meer weten over nalaten aan KNGF Geleidehonden? Vraag dan onze gratis brochure aan of neem contact op met onze adviseur Nalatenschappen Patricia Elings.

Vraag de brochure aan

Vraag hier de gratis brochure aan en wij sturen u die kosteloos per e-mail of per post.

Vraag aan

Neem contact op met ons

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies