'Blind zijn is absoluut geen beperking, mits je een geleidehond hebt’, zegt Willem Groot Zwaaftink (56). ‘Ik las ooit ergens: ‘toen mijn hond overleed, werd ik opnieuw blind’. Dat is echt zo, als een geleidehond wegvalt, heb je geen ogen meer. Voordat ik mijn eerste geleidehond had, liep ik met een taststok. Dat ging zo traag. Ik ben jarenlang bedrijfsleider geweest in een groot tuincentrum. Dat was hard werken. Bovendien ben ik van het type rennen, hollen, vliegen. Met een geleidehond erbij kan ik mijn oude ritme volgen.

Mijn geleidehond heeft mijn leven zo verrijkt, dat gun ik een ander ook’. Daarom is KNGF Geleidehonden de enige erfgenaam in het testament van Willem.

 

Mijn volledige nalatenschap gaat naar de geleidehondenschool

Willem

Willem heeft KNGF Geleidehonden ook tot executeur benoemend. 'Als ik overlijd, handelt KNGF Geleidehonden alles voor me af. Dat vind ik een prettig idee. Ik ben getrouwd, maar hoef zo mijn familie niet te belasten met allerlei ingewikkelde zaken. Mijn volledige nalatenschap gaat naar de geleidehondenschool, omdat ik zoveel mogelijk mensen gelukkig wil maken met een geleidehond. Diny, mijn vrouw, staat hier volledig achter. Via mijn erfenis laat ik levensgeluk en vrijheid na.'

Willem in tv-programma De Nalatenschap

In 2017 vertelt cliënt Willem zijn verhaal in De Nalatenschap. Willem werd 10 jaar geleden blind. Hij was daarna zo blij met zijn blindengeleidehond, dat hij KNGF Geleidehonden heeft benoemd tot erfgenaam. Hij wil dat met zijn nalatenschap meer mensen het geluk kunnen ervaren van een geleidehond.

Bekijk de aflevering

Meer weten over nalaten aan KNGF?

Praktische informatie

U kunt op verschillende manieren nalaten aan KNGF Geleidehonden. Wij zetten graag alle praktische informatie voor u op een rij.

Magazine aanvragen

Alles even rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine over nalaten aan KNFG Geleidehonden aan.

Terugbelverzoek

Heeft u vragen, of wilt u advies over nalaten aan KNGF? Patricia Elings, adviseur nalatenschappen, staat u graag te woord.

Neem contact met ons op

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies