Steeds meer mensen besluiten via hun testament na te laten aan een goed doel. KNGF Geleidehonden kan 1 op de 3 honden opleiden tot volwaardige geleidehonden door schenkingen uit erfenissen. De impact van deze bron van inkomsten is dus ontzettend groot.

Waarom nalaten aan KNGF Geleidehonden?
De opleiding van geleidehonden wordt voor slechts een klein deel vergoed door zorgverzekeraars. KNGF ontvangt daarnaast geen subsidies; het werk wat we doen is dus alleen mogelijk dankzij de steun vanuit donaties en nalatenschappen. Door KNGF Geleidehonden op te nemen in een testament, schenk je iemand met een beperking of stoornis een zelfstandiger en mobieler leven.

Hoe nalaten aan een goed doel?
Een nalatenschap regelen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt mee. Op deze pagina’s is meer informatie te vinden over onder andere het testament, manieren van nalaten zoals bijvoorbeeld via een legaat en het executeurschap.

Brochure aanvragen
Alles even rustig nalezen? Vraag dan gratis en vrijblijvend onze brochure over nalaten aan KNGF Geleidehonden aan.

Meer over nalaten

Tv-serie over nalaten
Al een aantal jaar doet KNGF Geleidehonden mee aan de tv-serie De Nalatenschap op SBS6. In deze tv-serie is elke aflevering aandacht voor een nalatenschap aan een goed doel. Het programma laat de persoonlijke verhalen zien die schuilgaan achter de keuze om na te laten aan een bepaalde organisatie. In 2021 vertelden Margaret en haar man Edwin waarom ze KNGF Geleidehonden in hun testament hebben opgenomen.

Margaret: ‘Ik heb nu mijn vijfde blindengeleidehond, Uster. Andere mensen gun ik net zoveel plezier en vrijheid als ik de afgelopen jaren heb mogen ervaren dankzij mijn honden. Bij KNGF is er veel liefde voor de honden en veel zorg voor de mensen. Ik vind het gewoon een ijzersterke organisatie. Daarom geef ik graag een cadeautje via mijn testament. KNGF heeft immers al zo veel mooie cadeautjes aan mij gegeven via al die geweldige honden.’

Aflevering gemist maar toch benieuwd? Kijk de aflevering hier online terug

Meer weten over nalaten aan KNGF?

Vraag onze gratis brochure aan, deze sturen wij kosteloos toe.

Vraag brochure aan right-arrow  

Neem contact op over nalaten

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies