Een groeiende groep mensen schenkt een deel van hun nalatenschap aan een goed doel, maar vindt het lastig om hun wens te bespreken met familie en vrienden. De campagne toegift.nl kan hen daarbij helpen.

Idealen laten voortleven

In 2017 is een onderzoek gedaan waaruit bleek dat twee op de drie Nederlanders overweegt een goed doel op te nemen in zijn of haar nalatenschap. Mensen willen nalaten aan een goed doel, omdat ze het werk van goede doelen belangrijk vinden, of het een mooi idee vinden dat hun idealen voortleven als ze er zelf niet meer zijn. Tegelijkertijd vinden mensen het soms moeilijk om hun wensen kenbaar te maken aan familie en vrienden. Om het onderwerp bespreekbaar te maken is de campagne toegift.nl van start gegaan.

Een geruststellende gedachte

Joke en Cor laten na aan KNGF

'Toen we besloten hadden om iets na te laten aan een goed doel, gaf ons dat een goed gevoel.'

Lees meer op toegift.nl

Toegift.nl helpt bij het nalaten aan een goed doel. De campagne inspireert met verhalen van mensen die dit al doen en geeft informatie over de mogelijkheden. Ook draagt de campagne bij aan het bespreekbaar maken van dit soort wensen, waardoor het uiteindelijk een sociale norm wordt om na te laten aan een goed doel.

Praten over nalaten

Praten over nalaten

Ruth vertelt over de nalatenschap van haar moeder. Een deel van de nalatenschap is geschonken aan goede doelen, waaronder KNGF. Het is een keuze die Ruth heel goed begrijpt.

Lees meer op toegift.nl

Erkende goede doelen

Circa 80 erkende goede doelen hebben deze campagne samen gelanceerd. KNGF Geleidehonden is een van de deelnemende doelen. Alle deelnemers staan onder toezicht van het CBF, Toezichthouder Goede doelen en laten zich toetsen op kwaliteitseisen.

Evert en Lidwien steunen via hun testament KNGF en andere goede doelen

Evert en Lidwien steunen via hun testament KNGF en andere goede doelen

'Wij kunnen mensen met onze nalatenschap een toekomst geven. Daar worden wij heel enthousiast van.'

Lees meer op toegift.nl

Meer weten?

Kijk op toegift.nl of op de pagina van KNGF Geleidehonden op dit platform.

Logo campagne Toegift.nl

Meer weten over nalaten aan KNGF?

Praktische informatie

U kunt op verschillende manieren nalaten aan KNGF Geleidehonden. Wij zetten graag alle praktische informatie voor u op een rij.

Magazine aanvragen

Alles even rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine over nalaten aan KNFG Geleidehonden aan.

Terugbelverzoek

Heeft u vragen, of wilt u advies over nalaten aan KNGF? Patricia Elings, adviseur nalatenschappen, staat u graag te woord.

Neem contact met ons op

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies