In een testament kan bepaald worden waaraan KNGF Geleidehonden de erfenis mag besteden.

Waar besteed KNGF het geld aan?

Gekregen erfenissen en donaties gebruiken we onder andere voor het fokken en trainen van onze honden. Daar hoort dus de volledige verzorging van de hond, de medische kosten en het voer bij. Ook het onderhoud van de kennel, waar de honden verblijven, is een grote kostenpost. En natuurlijk moeten de trainers en instructeurs die de honden trainen ook opgeleid en betaald worden.

Specifieke besteding

Het is mogelijk om een specifiek onderdeel binnen KNGF Geleidehonden te steunen via het testament. Zo kan het bijvoorbeeld vastgelegd worden dat KNGF een erfenis alleen mag besteden aan wetenschappelijk onderzoek, of aan het opleiden van assistentiehonden voor mensen in een rolstoel. Nette Sjamaar heeft bijvoorbeeld laten vastleggen dat haar nalatenschap alleen gebruikt mag worden voor het opleiden van buddyhonden. In onderstaande video vertelt ze er meer over.

Wensen bespreken?

Het bespreken van speciale wensen rondom de besteding van een nalatenschap kan met onze adviseur Patricia Elings. Zij bekijkt de haalbaarheid van de wensen en adviseert hoe deze het beste vastgelegd kunnen worden.

Voor vragen of een vrijblijvend gesprek kan contact worden opgenomen met adviseur Nalatenschappen Patricia Elings

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Meer weten over nalaten aan KNGF?

Praktische informatie

U kunt op verschillende manieren nalaten aan KNGF Geleidehonden. Wij zetten graag alle praktische informatie voor u op een rij.

Magazine aanvragen

Alles even rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine over nalaten aan KNFG Geleidehonden aan.

Terugbelverzoek

Heeft u vragen, of wilt u advies over nalaten aan KNGF? Patricia Elings, adviseur nalatenschappen, staat u graag te woord.
Onze website gebruikt cookies