De ontvanger van een nalatenschap moet in principe belasting betalen over de nalatenschap. Hiervoor gelden allerlei tarieven. De hoogte van de belasting hangt van twee dingen af: de grootte van de nalatenschap en de relatie tussen de schenker en de ontvanger. Voor goede doelen met een ANBI-status, zoals KNGF Geleidehonden, geldt echter een uitzondering.

Geen erfbelasting

Goede doelen met een ANBI-status betalen geen erfbelasting over een ontvangen erfdeel of legaat. Zij zijn volledig vrijgesteld. Zo kan de nalatenschap voor 100% ingezet worden voor de doelstelling.

Rob en Sylvia

Rob en Sylvia steunen KNGF via hun testament

"We waren onder de indruk van hoe netjes alles is geregeld bij KNGF Geleidehonden. Het was een extra motivatie om hen als erfgenaam te benoemen. Je testament opmaken is iets dat je altijd uitstelt. Nu het geregeld is, geeft dat ons een rustig gevoel."

Lees het verhaal van Rob en Sylvia

Meer weten over nalaten aan KNGF?

Praktische informatie

U kunt op verschillende manieren nalaten aan KNGF Geleidehonden. Wij zetten graag alle praktische informatie voor u op een rij.

Magazine aanvragen

Alles even rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine over nalaten aan KNFG Geleidehonden aan.

Terugbelverzoek

Heeft u vragen, of wilt u advies over nalaten aan KNGF? Patricia Elings, adviseur nalatenschappen, staat u graag te woord.
Onze website gebruikt cookies