Wie na wil laten aan een goed doel, heeft een testament nodig. Zonder testament bepaalt de wet wat er met een nalatenschap gebeurt.

In een testament wordt vastgelegd wie de erfgenamen zijn en wie de erfenis moet afwikkelen. Is er geen testament, dan gelden de wettelijke regels. Een testament heeft dus niets te maken met de hoogte van bezittingen, maar of het goed geregeld is voor de nabestaanden.


Petra

Petra nam KNGF op in haar testament

"Als boekenvoorlezer voor visueel gehandicapten werkte ik samen met mensen die een geleidehond hadden. Zo ben ik in aanraking gekomen met KNGF Geleidehonden. Het is mooi om te zien hoe mensen zelfstandig kunnen zijn dankzij hun hond."

Petra vertelt verder


De rol van de notaris

Een notaris helpt bij het opstellen van het testament. Hij of zij geeft aan wat de diverse mogelijkheden zijn en bespreekt de kosten van het testament. Vervolgens stelt de notaris een ontwerptekst op, die na goedkeuring definitief gemaakt wordt door deze te ondertekenen. Een testament moet bij de notaris worden ondertekend, anders is het niet rechtsgeldig.

Een notaris in de buurt is te vinden via notaris.nl.

Een testament wijzigen

Een testament kan altijd gewijzigd worden. Bijvoorbeeld wanneer de persoonlijke situatie veranderd is, of er nieuwe wensen zijn. Ook het wijzigen van een testament gebeurt bij de notaris.

Een testament online regelen

Tegenwoordig kan een testament ook online opgesteld worden. Dit kan via NuNotariaat.nl. Deze website rekent een vast laag tarief. Let op: het testament moet nog wel bij een notaris in de buurt ondertekend worden, zodat het ook rechtsgeldig is.

Lees meer over NuNotariaat.nl 

Gegevens voor de notaris

Indien KNGF Geleidehonden opgenomen wordt in een testament, heeft de notaris bepaalde gegevens nodig:

Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehondenfonds
Statutair gevestigd te Amstelveen
Kantoorhoudende aan Amsteldijk Noord 42, 1184 TD Amstelveen
Postbus 544, 1180 AM Amstelveen
Kamer van Koophandel: KvK-nummer 41200230

Voor vragen of een vrijblijvend gesprek kan contact worden opgenomen met adviseur Nalatenschappen Patricia Elings

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Meer weten over nalaten aan KNGF?

Praktische informatie

U kunt op verschillende manieren nalaten aan KNGF Geleidehonden. Wij zetten graag alle praktische informatie voor u op een rij.

Magazine aanvragen

Alles even rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine over nalaten aan KNFG Geleidehonden aan.

Terugbelverzoek

Heeft u vragen, of wilt u advies over nalaten aan KNGF? Patricia Elings, adviseur nalatenschappen, staat u graag te woord.
Onze website gebruikt cookies