illustratie: man met buddyhond in tuig staat te wachten voor het schoolhek. om hem heen andere ouders

Buddyhond PTSS houdt trauma’s op afstand

KNGF opent werelden

Een beperking kan mensen het gevoel geven dat zij vast zitten in hun eigen wereld. Gelukkig is KNGF Geleidehonden met professioneel getrainde honden in staat om deze mensen vooruit te helpen. Dat doen wij al 85 jaar. Inmiddels hebben we duizenden honden opgeleid en daarmee de levens van heel veel mensen ingrijpend veranderd. Letterlijk werelden voor hen geopend. Dat blijkt ook uit deze onderzoeksresultaten die aantonen dat de levenskwaliteit van cliënten stijgt van dik onvoldoende naar een 8,2 dankzij een hulphond.

Een geleidehond opent een wereld waarin je vrijer en zelfstandiger bent. Een wereld waarin je weer zelfvertrouwen hebt, geniet van het leven, start met een studie, moeder kunt zijn, alleen op pad gaat, of volop toekomstplannen maakt. Op deze pagina nemen we je mee in de geopende werelden van Angela, Joric, Pieter en Anna. Lees je mee?

Angela en Rotar

Haar eigen diensthond zorgde bij de jonge moeder Angela voor PTSS. Dankzij haar buddyhond Rotar leeft ze weer in plaats van dat ze overleeft.

Open de wereld

Joric en Zinzi

Joric wordt door een hersentumor blind op zijn 11de. De vrolijke Joric wordt een wat stiller jongetje – tot buddyhond Zinzi in zijn leven komt.

Open de wereld

Pieter & Guinness

Nog meer hulp aanvaarden in de vorm van een assistentiehond, zag Pieter aanvankelijk niet zitten. Nu wil hij niet meer zonder: ‘Wat een avontuur en wat een meerwaarde.’

Open de wereld

Anna & Roos

Anna is van kleins af aan slechtziend en wanneer haar zicht bergafwaarts gaat, moet zij leren lopen met een taststok. Dankzij haar blindengeleidehond Roos reiken haar dromen verder: 'Zonder Roos had ik niet zo ambitieus durven zijn, door haar streef ik naar een leidinggevende functie. Wie houdt me tegen?'

Open de wereld

Levenskwaliteit van dik onvoldoende naar 8,2 dankzij hulphond

KNGF Geleidehonden onderzocht de impact van een speciaal opgeleide hond op het leven van haar cliënten. De kwaliteit van leven mét hulphond scoort gemiddeld een 8,2. Dit versus een 4,7 zonder hulphond.

Over onze campagne

Help ons met onze missie

Zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een professioneel opgeleide hond.

Welke pup sponsor jij?

Sponsor een pup en volg zijn opleiding tot geleidehond. Dat kan al vanaf 8 euro per maand.

Kies jouw pup

Word pleeggezin

Voor onze pups zoeken we fijne gezinnen waar de jonge honden in huiselijke kring mogen opgroeien. Iets voor jou?

Ontdek hier meer

Kom in actie

Er zijn vele manieren om ons actief te steunen. Ideeën nodig?

Bekijk de acties
Onze website gebruikt cookies