In 2021 namen we 123 honden in opleiding. Het aantal actieve teams van hond enbaas is gegroeid tot 734, met 491 blindengeleidehonden,41 buddyhonden autisme, 53 assistentiehonden, 79 buddyhonden PTSS en 70 buddyhonden voor kinderen.

 

Wereld openen: daar doen we het voor!

Meta Neeleman

Workshops

Al onze honden en hun bazen kunnen rekenen op jaarlijkse nazorg. In 2021 werden er 3 buddyhond PTSS workshops en 9 PAWS workshops georganiseerd. Deze workshops worden gevolgd door mensen voor wie een officiële buddyhond PTSS of buddyhond autisme geen optie is en die willen leren hoe ze een huishond kunnen inzetten bij hun PTSS-klachten of hun kind met autisme. Deze workshops zijn mede een voorbereiding op de komst van een officiële buddyhond PTSS of buddyhond autisme. 

PAWS heeft mij en mijn gezin zeker vooruit geholpen

PAWS heeft mij en mijn gezin zeker vooruit geholpen

Guus wordt nu - meer dan voor de workshop – door de kinderen ervaren als een steunpilaar. Oefenen met lezen gaat de kinderen veel beter af met Guus erbij wat voorheen niet zelf lukte en al snel tot frustraties leidde.

Lees het hele verhaal van Mandy

Nieuwe pups

Er werden bij onze fokgastgezinnen 25 nesten geboren met een totaal van 166 pups. De pups krijgen zo de beste start in een prettige, huiselijke omgeving. Na ruim zeven weken verlaten ze het nest en krijgen ze een liefdevolle opvoeding bij een puppypleeggezin. Onze puppypleeggezinnen voedden de pups toegewijd en geheel belangeloos voor ons op, ter voorbereiding op hun opleiding. Zij worden hierin bijgestaan door onze instructeurs.

Impact

KNGF Geleidehonden onderzocht de impact van een speciaal opgeleide hond op het leven van haar cliënten. Wil je weten hoe het leven van een hulphond het leven van onze clienten heeft verbeterd? 

Bekijk de resultaten van het onderzoek

Wil jij ons helpen met onze missie?

Elke euro draagt bij aan de opleiding van meer proffesioneel opgeleide honden. Help mee om meer werelden te openen.

Ja, ik help mee right-arrow  
Onze website gebruikt cookies