‘KNGF opent werelden' laat zien dat hulphonden voor mensen met een beperking als essentieel worden ervaren en dat zij de levens van heel veel mensen ingrijpend veranderen. In veel gevallen maken zij het verschil tussen een beperkt en een vrijer en zelfstandiger leven.

Blindengeleidehond: De wereld van Leah

De geleidehond helpt zijn baas om volop in het leven te staan en obstakels vanwege de visuele beperking te verkleinen. We stappen in de wereld van Leah, die door haar visuele handicap de stap om naar buiten te gaan behoorlijk groot vindt. Maar veilig binnen blijven maakt haar wereld eenzaam en klein. Haar blindengeleidehond biedt steun en hulp: hij opent Leah’s wereld.

Assistentiehond: De wereld van Rose

'De wereld van Rose' gaat over Rose en haar vriend Teun. Het verhaal vertelt hoe de dynamiek tussen partners kan veranderen wanneer er een beperking in het spel is. En wat de impact van een assistentiehond kan zijn in zo’n situatie.

Buddyhond: De wereld van Roland

De film ‘De wereld van Roland’ neemt de kijker mee in een plots opkomende traumatische herbeleving bij een voormalig politieagent met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) die samen met zijn buddyhond bij het schoolplein op zijn kinderen wacht. De combinatie van fictie en levensechte werkelijkheid laten zien hoe een eerder opgelopen trauma in een fractie van een seconde in het hoofd van Roland om zich heen grijpt en hoe zijn buddyhond daarop reageert.

Een wereld zonder vuurwerk

Normaal gesproken is een buddyhond PTSS goed in staat om iemand met een posttraumatische stressstoornis uit een herbeleving te halen en te kalmeren. Maar in de decembermaand is dat niet zo vanzelfsprekend. Door onverwachte vuurwerkknallen en -flitsen raakt niet alleen degene met PTSS in paniek, maar ook de hulphond zelf waardoor hij z’n werk niet meer goed kan doen. En dat geldt ook voor andere typen hulphonden en hun bazen, zoals de blindengeleidehond, assistentiehond of buddyhond voor kinderen. De wereld van baas en hond staat ineens op z’n kop. Met alle gevolgen van dien.

Onze website gebruikt cookies