Verzorgingstips en informatie

De zorg voor je hond is een belangrijk onderwerp, om je te helpen hebben we op deze pagina een aantal handige documenten en links bij elkaar gezet. Kom je er niet uit of twijfel je over de gezondheid van je hond? Neem dan contact op met het Servicebureau via service@geleidehond.nl of telefoonnummer 020-496 93 30.

Hier vind je het online leerprogramma 'Theorie Geleidehonden'.

Hieronder vind je een link naar alle honden die afgelopen tijd zijn begonnen aan hun opleiding bij KNGF.

Honden op school

Elke maand starten er weer nieuwe honden op de opleiding. Nieuwsgierig wie er de afgelopen maand zijn begonnen? Hieronder stellen ze zichzelf even voor. Wil je verder terugkijken? Dat kan, een volledige overzicht van de honden die zijn begonnen op school vind je op een speciale pagina:

Ga naar het overzicht

Video's met hondentalent

Ouders en verzorgers van cliënten met een buddyhond autisme gaven aan op zoek te zijn naar oefeningen waarmee hun kind en hond samen mee bezig konden zijn tijdens de coronaperiode. Verschillende KNGF-instructeurs gingen aan de slag en maakten onderstaande video's waarin ze stapsgewijs uitleggen hoe je je hond mentaal kunt uitdagen. Een leuke bezigheid voor zowel baas als hond. Elke video is voorzien van een tekstalternatief in de beschrijving.

Bekijk hier de oefeningen

Let op! De oefeningen zijn niet bedoeld voor onze pups die momenteel bij een puppypleeggezin verblijven. Ben je puppypleeggezin en wil je weten of er leuke oefeningen of trucs zijn die je met de pup kan oefenen? Vraag dit dan aan jouw PPZ instructeur of neem contact met ons op.

Onze website gebruikt cookies