Ben jij deskundig op het gebied van financial control en spreekt het je aan ook bezig te zijn met onderdelen van business control? Wij zijn op zoek naar een Financieel Controller met een brede blik.

KNGF Geleidehonden is een unieke werkplek. Op onze locatie in Amstelveen zitten de honden op school en worden ze getraind. Ook cliënten, pleeggezinnen en donateurs zijn geregeld op ons terrein te vinden, ze volgen workshops of zijn aanwezig bij onze evenementen. Omdat we werken met honden, cliënten en verschillende, unieke doelgroepen, is de omgeving waarin we werken complex. Dat vraagt het nodige denk– en begrijpend vermogen van jou als controller. Je moet snappen hoe de processen werken en hoe deze op elkaar ingrijpen.

Dus: sta je graag met je “poten in de business”? Zie je een complex vraagstuk als een uitdaging? Houd je ervan om de prestaties van een organisatie tegen het licht te houden en daarop actie te ondernemen? Als je bovendien helder en makkelijk communiceert op alle niveaus, dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie

Als financieel controller ben jij het financiële geweten van onze organisatie. Je zorgt voor de rapportages en analyses en ontsluiting van financiële data. Je bent een belangrijke speler die de financiële positie van KNGF bewaakt en collega’s ondersteunt bij het opstellen van business plannen. Bij KNGF Geleidehonden werken we met een planning & control-cyclus. Tot jouw taak behoort het opstellen van de meerjarenbegroting, de jaarlijkse begroting, de maandafsluiting en -analyse, de Latest Estimate, het opstellen van de jaarrekening en het begeleiden van de accountantscontrole. Als controller neem je deel aan de vergaderingen van de financiële auditcommissie en de beleggingsadviescommissie.

KNGF heeft een 'warme' bedrijfscultuur en er werken zeer betrokken en bevlogen collega's. Je staat in nauw contact met alle afdelingen binnen deze organisatie en je bent sparringpartner van management en directie. Het financiële team bestaat naast de controller uit nog 4 collega’s. Als controller coördineer jij de werkzaamheden van de financiële administratie. Het team hoort bij de afdeling bedrijfsvoering, waar ook ICT, de salarisadministratie, de receptie en facilitaire zaken onder vallen. Samen met de manager Bedrijfsvoering stel je het financiële beleid op en ben je medeverantwoordelijk voor de uitvoering hiervan.

Jij

  • Hebt een afgeronde financiële opleiding op HBO/WO niveau en hebt minimaal 5 jaar ervaring in de functie van financieel controller. Daarnaast heb je je bezig gehouden met aspecten van business control. Kennis van de goede doelen branche en RJ 650 is een pré, alsook de kennis van en ervaring met Power BI en Microsoft Business Central.
  • Hebt het vermogen om processen in hun geheel te begrijpen en te analyseren. Met andere woorden: je hebt een helicopterview!
  • Hebt oog voor detail, maar ook voor kansen en verbeteringen. Je ziet problemen op tijd en handelt adequaat.
  • Vindt het een uitdaging om het belang van Finance te vertegenwoordigen en kan dit ook over brengen in de organisatie.
  • Kunt goed samenwerken met verschillende teams en je inleven in de situatie/belangen van verschillende stakeholders.
  • Bezit gevorderde Excel vaardigheden.

Over ons

KNGF Geleidehonden is de grootste leverancier van hulphonden in Nederland. Maar wij zijn meer dan een opleidingsinstituut voor honden. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven. Met behulp van onze professioneel getrainde honden bieden we nieuwe perspectieven en creëren we ruimte om nieuwe dingen te ontdekken. Voor de een is dat de drempel over voor boodschappen, voor de ander is dat na jaren weer op vakantie.

Verschillen zijn goud waard. Ook op de werkvloer. Daarom is er ruimte voor iedereen binnen ons bedrijf. Samen zetten wij ons in voor anderen, maar ook voor ons eigen team. We zien onszelf meer als coach, zowel intern als extern: we moedigen aan, motiveren, trekken mensen over de streep en vieren successen. Want elke stap vooruit is er één. Zo openen we steeds weer nieuwe werelden.

Wat bieden wij je?

Een bijzondere werkomgeving en een brede invulling van de rol als financieel controller.
Het startsalaris is afhankelijk van de ervaring die je meeneemt. Dit salaris kan in de loop der jaren uitgroeien naar maximaal € 6.198,- bruto per maand bij een 38-urige werkweek. Per 1 juli 2024 worden de salarissen structureel verhoogd met 4%. Het maximaal te bereiken salaris is dan € 6.446,- bruto per maand bij een 38-urige werkweek. Er is een eindejaarsuitkering van 8,3 procent en KNGF Geleidehonden investeert in de opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Het dienstverband start met een jaarcontract met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren. De standplaats is Amstelveen. KNGF heeft een uitgebreid introductieprogramma zodat je collega’s, afdelingen en processen goed leert kennen. Het is, na een inwerkperiode, mogelijk om deels vanuit huis te werken.

Als organisatie sporen wij cliënten aan om moedig te zijn. En als wij dat van hen vragen, moeten we dat zelf ook zijn. Daarom moedigen wij je aan om anders te denken en nieuwe dingen te proberen. Om regie te nemen over je werk, je carrière maar ook je persoonlijke ontwikkeling. Want pas wanneer wij samen nieuwe wegen in durven te slaan, verleggen we grenzen en openen we werelden.

Reacties

Heb je interesse in deze vacature en herken je jezelf in het profiel? Stuur dan voor 17 december je motivatie en cv naar KNGF Geleidehonden, onder vermelding van ‘vacature financieel controller’ via P&O@geleidehond.nl.
Heb je nog vragen over de functie? Neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met Miranda van Mook, Manager Bedrijfsvoering (telefoonnummer 06-451 345 49).

We kijken uit naar je sollicitatie.

KNGF opent werelden.

Onze website gebruikt cookies