KNGF Geleidehonden fokt al jaren zelf honden. Een eigen team met fokspecialisten, beheert met veel verstand van zaken een ruim bestand met ouderhonden en zorgt dat we voldoende aanwas van nieuwe pups hebben. Na 7,5 week verlaten de pups het moedernest en gaan naar een puppypleeggezin. Deze vrijwilligers verzorgen de socialisatie en de basisopvoeding van de KNGF-pups. Een pittige klus, want er komt veel kijken bij het opvoeden van een toekomstige geleidehond.

Puppy-instructeurs begeleiden de pleeggezinnen. Zij rijden stad en land af om de pups in hun thuissituatie of in de stad te bezoeken. Zij nemen met de pleeggezinnen de vorderingen door en geven opvoed- en verzorgingstips. De instructeurs brengen daarnaast ook bezoeken aan mensen die graag pleeggezin willen worden. Ze schetsen een realistisch beeld van de opvoeding en bekijken of een pup in hun thuissituatie past. Met meer dan 200 pups in pleeggezinnen en mensen die een pup willen opvoeden, is het een hele puzzel om iedereen van tijd tot tijd te bezoeken en bij te staan. Maar het lukt de afdeling altijd!

Geen openstaande vacatures

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures. Houd onze website in de gaten en volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven.

Instructeur Puppy- en Pleeggezinnenzorg

Petra is instructeur Puppy- en Pleeggezinnenzorg. Het is haar taak dat de pleeggezinnen optimaal worden gecoacht bij het opvoeden van hun pup. Petra en haar collega’s zien er op toe dat de KNGF-pups goed gesocialiseerd en ontwikkeld zijn voordat ze aan hun opleiding beginnen. Werken met mensen én met honden komen optimaal samen in deze functie. Deze buitendienstfunctie vraagt coachingsvaardigheden, flexibiliteit en creativiteit. Je bent weliswaar veel zelfstandig op pad om de vrijwilligersgezinnen in het land te bezoeken, maar je hebt tegelijkertijd ook regelmatig contact met teamgenoten om onderling over lopende zaken te sparren.

Als instructeur Puppy- en Pleeggezinnenzorg vind jij het belangrijk dat:

  • Onze pleeggezinnen optimaal worden gecoacht in de opvoeding van hun pup
  • Onze pups goed ontwikkeld zijn om aan hun opleiding te beginnen
  • Het welzijn van onze pups te allen tijde is gewaarborgd
  • Je zelfstandig kunt werken, maar onderdeel uitmaakt van een team
 

Puppy-instructeur zijn is best ingewikkeld, maar daarom juist ook boeiend.

Petra Klomp, PPZ instructeur 

Puppypleeggezin

Hoe vorm je jonge pups om tot leergierige en stabiele honden die er klaar voor zijn om het vak van hulphond te leren? Voor deze eerste puppyperiode kan KNGF Geleidehonden niet zonder de intensieve en toegewijde zorg van puppypleeggezinnen. Iets voor jou?

Wil je meer weten over wat een puppypleeggezin doet en hoe de PPZ-instructeurs deze vrijwilligers bijstaan tijdens de opvoeding van de pup? Deze videoreeks geeft een goed beeld.

Dit doet een pleeggezin

Over ons

Over ons

Bij KNGF werken mensen met passie voor honden en mensen! Het is onze missie om meer werelden te openen met een speciaal opgeleide hond. Op deze pagina lees je meer over hoe we daar elke dag samen aan werken.

Meer weten over werken bij Puppy- en Pleeggezinnenzorg:

/storage/configurations/geleidehondnl/images/collegas/cropped-richard_dorstijn_2/1280x1280-richard_dorstijn_2-6385c4541176f.jpg

Richard Dorstijn

P&O adviseur

Onze website gebruikt cookies