Afgelopen juni hebben we helaas moeten besluiten om het medische detectiehonden-project te beindigen.
Lees het nieuwsbericht hierover.

1. Waarom wordt het project gestopt? Kan niemand dit overnemen?
Dit was een weloverwogen besluit, waarin geld geen rol speelde. De intentie was om samen met een andere, buitenlandse partij een doorstart van het project te realiseren. Hiertoe is een concrete en zeer serieuze poging ondernomen, maar na enige maanden bleek deze samenwerking praktisch niet haalbaar. Andere geschikte partners zijn er niet in Europa. De aanpak die wij met de medische detectiehonden hanteerden is dermate specifiek dat er feitelijk geen andere partijen zijn die hiervoor in aanmerking komen. Factoren als wetenschappelijke aanpak, praktische hondenkennis, hondenwelzijn en specifieke trainingstechnieken plus de medische voorwaarden zijn binnen dit werk nauw met elkaar vervlochten. Juist ook door het medische element is het heel belangrijk om het project met de juiste kennis en ervaring voort te zetten. Dat is helaas niet gelukt.

2. Wat wordt er met de opgedane kennis gedaan?
Waar nodig en gevraagd zal de opgedane kennis zeker worden gedeeld. De wetenschappelijke resultaten die uit het darmkankeronderzoek zijn voortgekomen zijn zorgvuldig vastgelegd en als wetenschappelijke publicatie gedeeld. Het zou een mooi eerbetoon zijn als er in de toekomst toch weer vervolgstappen op basis van deze kennis gedaan kunnen worden. We hopen het van harte.

3. Is het niet zielig dat de detectiehonden nu huishond worden?
Een aantal honden van het team is inmiddels van middelbare leeftijd en krijgt de aandacht, beweging en uitdaging die bij die leeftijd past. De jongere honden uit het team komen ook niets te kort. Speurheld Pippin gaat binnenkort  beginnen met een training waar hij zijn neus op een andere manier in kan zetten.

Blijf op de hoogte van het werk van KNGF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meer video's en verhalen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg regelmatig een inkijkje in de training en opleiding van onze hulphonden.

Meld je aan

Vind ons leuk op Facebook

Lees mooie verhalen over onze cliënten en hun honden, een inkijkje in onze trainingen en regelmatig handige (honden)tips en leuke acties!

Word fan op Facebook

De mooiste inkijkjes op Instagram

We nemen je mee tijdens de training, verblijf op school en je ziet natuurlijk ook de liefste pups en kennelkatten voorbij komen.

Volg ons op Insta
Onze website gebruikt cookies