Gepensioneerde of jonge KNGF-hond adopteren?

Voor onze geleidehonden in opleiding kunnen we tegenwoordig uit verschillende carrièrepaden kiezen. De één wordt blinden- of autismegeleidehond, terwijl de ander juist meer geschikt blijkt voor het assistentiehonden- of buddyhondenvak. 

Dat maakt dat er steeds minder jonge honden zijn die de opleiding verlaten en ter adoptie worden aangeboden. Ze zijn er nog wel, maar het betreft honden die belangrijke aandachtspunten hebben in gedrag of op medisch vlak. Als je interesse hebt in het adopteren van een gepensioneerde of jonge KNGF-hond die niet geschikt blijkt voor de opleiding, lees dan onderstaande informatie door. Daarna beslis je of je je opgeeft voor onze adoptiewachtlijst.

Je kunt je op dit moment niet aanmelden voor de wachtlijst voor een jonge hond of een pensioenhond. 

Veelgestelde vragen over: hond adopteren

Kan ik een KNGF-hond aanvragen voor een sociaal doel?

De honden die wij opleiden zijn alleen bedoeld voor mensen met een handicap. Wel is het mogelijk honden die met pensioen gaan te adopteren. Dit zijn honden van ongeveer negen jaar die toe zijn aan hun welverdiende rust. Voor deze honden is echter een lange wachtlijst. Deze staat regelmatig open voor inschrijvingen, houd hiervoor deze pagina in de gaten.

Kan ik een (gepensioneerde) KNGF-hond adopteren?

Dat is mogelijk, er is echter een lange wachtlijst voor deze honden. Deze lijst staat regelmatig open voor inschrijvingen, zodra het mogelijk is plaatsen we het inschrijf-formulier op deze pagina.

Hoe kan ik ons gezin opgeven voor een buddyhond autisme?

Per jaar leiden wij enkele van deze buddyhonden op. De vraag naar deze honden is echter groter dan het aanbod. Voldoet jouw gezin aan de voorwaarden voor buddyhond autisme? Vul dan het aanmeldformulier in. Na ontvangst nemen wij contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Jonge adoptiehonden

De nog jonge honden die we ter adoptie aanbieden zijn gesocialiseerd en kennen een aantal basiscommando’s. Er is veel over het karakter en de gezondheid van de hond bekend. Hierdoor kunnen we, na een kennismakingsgesprek, inschatten of een hond bij jou en jouw privé situatie past.

Zoals eerder genoemd zijn er altijd belangrijke aandachtspunten waardoor een hond niet verder opgeleid kan worden. Dit kan betrekking hebben op het gedrag, denk hierbij bijvoorbeeld aan honden die poep eten, bezitterig zijn, onzeker of gestrest zijn of honden die agressie in specifieke situaties kunnen laten zien. Bij de honden met een medisch probleem moet je bijvoorbeeld denken aan honden met een allergie, heup- of elleboogdysplasie of een oogafwijking. Onze jonge adoptiehonden hebben behoefte aan een ervaren baas in de juiste omgeving.

Genieten van een welverdiend pensioen

Onze honden werken ongeveer tot hun negende jaar. Hierna gaan ze genieten van hun pensioen die bestaat uit wandelen, eten, slapen, spelen en knuffelen. Dit kan bij (visueel) beperkte baas zijn, bij bekenden van de baas of het voormalig pleeggezin van de hond. Mocht dat niet lukken, dan zijn wij ook op zoek naar adoptieouders die deze harde werkers een fijn en welverdiend pensioen kunnen bieden. 

Blijf op de hoogte van het werk van KNGF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meer video's en verhalen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg regelmatig een inkijkje in de training en opleiding van onze hulphonden.

Meld je aan

Vind ons leuk op Facebook

Lees mooie verhalen over onze cliënten en hun honden, een inkijkje in onze trainingen en regelmatig handige (honden)tips en leuke acties!

Word fan op Facebook

De mooiste inkijkjes op Instagram

We nemen je mee tijdens de training, verblijf op school en je ziet natuurlijk ook de liefste pups en kennelkatten voorbij komen.

Volg ons op Insta
Onze website gebruikt cookies