PAWS staat voor Parents Autism Workshop & Support. Het is een trainings- en begeleidingstraject voor ouders van kinderen met autisme, die willen leren hoe een speciaal getrainde huishond hun kind kan helpen. 
Via workshops en informatiemateriaal helpt PAWS ouders bij het zoeken naar een geschikte huishond en bij het trainen ervan. De huishond kan bijvoorbeeld worden getraind om het kind af te leiden van bepaald gedrag, door een grappig trucje te laten zien. Ook leert de ouder de hond gebruiken als hulpmiddel om het kind iets te leren. Het volgen van de PAWS workshop is tevens een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een assistentiehond voor kinderen van KNGF Geleidehonden. 

‘Je krijgt een goed beeld van wat je kan en mag verwachten van een hond’
Marjolein Stolwijk volgde de PAWS-cursus: ‘Wij hebben er als gezin superveel aan gehad. Vooral omdat we van de workshop hebben geleerd dat je echt niet altijd een professioneel getrainde hond nodig hebt.’ Marjolein vertelt hoe labradoodle Matz haar dochter Roos en het hele gezin ondersteunt.

'Dankzij alle tips is Bobbie echt een aanwinst in ons drukke gezin'
Marjolein, moeder van 3 jongens, volgde de PAWS-cursus om te leren hoe ze haar hond zo kon inzetten dat kinderen met autisme er baat bij hebben. Labradoodle Bobbie helpt dankzij de PAWS-cursus de kinderen zowel in huis als buiten de rust te bewaren en is er voor het hele gezin. Lees over de ervaringen van Marjolein

'PAWS heeft mij en mijn gezin zeker vooruit geholpen'
Mandy Linders en haar man bieden een plek aan kinderen die niet langer thuis kunnen wonen. Ze nam deel aan de driedaagse PAWS cursus om te leren hoe zij haar labrador Guus kunnen inzetten in hun contact met de kinderen.  Hoe zou zij de workshop omschrijven en heeft ze het ervaren? En wat brengt labrador Guus in het gezin? Mandy vertelt erover in dit blog.

'Door Gibbs blijft Kyan een stuk rustiger'
In deze video van de Nederlandse Vereniging voor Autisme komt ook moeder Mariska aan het woord, die vertelt hoe huishond Gibbs haar zoontje Kyan helpt. Bekijk de video.

Onze website gebruikt cookies