PAWS staat voor Parents Autism Workshop & Support. Het is een trainings- en begeleidingstraject voor ouders van kinderen met autisme, die willen leren hoe een speciaal getrainde huishond hun kind kan helpen.

KNGF Geleidehonden introduceerde de PAWS workshop in 2011, omdat de organisatie zo veel aanvragen naar buddyhonden autisme te verwerken kreeg. Veel van deze gezinnen hebben geen echte buddyhond autisme nodig, maar kunnen wel baat hebben bij een goed getrainde huishond.

Meld je hier aan

Workshops en informatiemateriaal

Via workshops (inclusief informatiemateriaal) helpt PAWS ouders bij het zoeken naar een geschikte huishond en het trainen daarvan. Als het gezin al een eigen huishond heeft, leert de PAWS workshop de ouders hoe ze deze hond kunnen inzetten zodat hij van nut is voor hun kind. 

De huishond kan bijvoorbeeld worden getraind om het kind af te leiden van bepaald gedrag, door een grappig trucje te laten zien. Of de ouder gebruikt de hond als hulpmiddel om het kind iets te leren zoals: de hond moet stilzitten voor hij mag eten, het kind moet hetzelfde doen. 

In de onderstaande video van de Nederlandse Vereniging voor Autisme hoor je meer over het ontstaan en de opzet van de PAWS-cursus. Ook komt Mariska aan het woord, die vertelt hoe huishond Gibbs haar zoontje Kyan helpt.

 
Onze website gebruikt cookies