KNGF Geleidehonden is op zoek naar een voorzitter voor de raad van toezicht. Als voorzitter kun je je betrokkenheid tonen door mee te denken op strategisch niveau en aanwezig te zijn op belangrijke stakeholder bijeenkomsten. Als klankbord voor de directeur houd je de juiste balans tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand. Je staat open voor vernieuwing, denkt in mogelijkheden en ziet de grote maatschappelijke waarde van een bijzondere organisatie als KNGF Geleidehonden. Je brengt een relevant netwerk voor de organisatie, bij voorkeur in de zorgsector, zorgverzekeraars en/of het bedrijfsleven en bent bereid dit actief in te zetten.

Je herkent je in het volgende:

  • Bestuurlijke kwaliteiten en ervaring als voorzitter
  • Informeel-zakelijke verbinder met empathisch vermogen, toegankelijk en in staat om makkelijk door de organisatie te bewegen
  • Het vermogen om op hoofdlijnen een oordeel te vormen aangaande voorgelegde zaken
  • In staat om signalen vanuit de organisatie en de omgeving op waarde te schatten
  • Rolvastheid in tijden van (publiciteit) crisis
  • Een onafhankelijk en integere houding
  • Last but not least, je bent een hondenliefhebber

Het complete functieprofiel is te vinden op de website van DUX.

Procedure

KNGF Geleidehonden laat zich in deze wervings- en selectieprocedure ondersteunen door executive search bureau DUX. De werving en voorselectie van de kandidaten vindt door DUX plaats op basis van de reacties. Geschikte kandidaten worden gepresenteerd aan de benoemingsadviescommissie en op basis hiervan worden kandidaten geselecteerd en uitgenodigd voor een selectiegesprek.

Reacties op de vacature ontvangt DUX graag uiterlijk 11 maart 2024 via de solliciteerbutton onderaan de vacaturepagina.

Nadere informatie over de vacature is te verkrijgen bij Victorine van Manen. Zij is bereikbaar via victorine.vanmanen@dux.nl.

Onze website gebruikt cookies