De leukste vrijwilligersbaan: een pup opvoeden voor een goed doel. Iets voor jou?

Functieomschrijving

Als puppypleeggezin leg jij de basis van onze hondenhelden in hun eerste levensjaar. Je geeft de pup een warm en liefdevol thuis en leert hem allerlei dingen die hij later nodig heeft als hulphond voor iemand met een beperking. Na 12-14 maanden is jouw hond klaar om op school bij KNGF te starten aan een opleiding als assistentiehond, blindengeleidehond of buddyhond ptss of autisme.

Taken

Tot je taken behoren het verzorgen, opvoeden en socialiseren van jouw pup, zodat hij opgroeit tot een stabiele, gehoorzame en zelfverzekerde hond. Dat zijn noodzakelijke eigenschappen om een betrouwbare hulphond te worden. Je maakt hem zindelijk, leert hem goede hondenmanieren (basiscommando’s als ‘zit’, ‘af’ en ‘mand’) en laat hem wennen aan alles waarmee hij straks als geleidehond ook te maken krijgt. Denk aan kinderen, andere dieren en drukke winkelcentra. Je laat hem ook stapsgewijs vertrouwd raken met het reizen met de auto, trein en bus. En natuurlijk hoort veel knuffelen en wandelen ook bij het takenpakket!

Een KNGF-pup in huis, iets voor jou?

Jouw profiel

Ervaring met honden is niet noodzakelijk. Liefde voor honden, gezond verstand, tijd en veel motivatie wel. Je hebt voldoende gelegenheid en aandacht om de pup te verzorgen, op te voeden en socialiseren.

Wij bieden

Een lieve kleine pup, inclusief alle basis-benodigdheden en alle ondersteuing die je nodig hebt. Het pleeggezin vormt de ruggengraat voor de opleiding van de hulphond en is daarmee van onschatbare waarde voor het totale opleidingsplan. Dat is een verantwoordelijke taak. Als pleeggezin word je door KNGF zorgvuldig begeleid. Onze instructeurs bezoeken jou en de pup in het begin frequent en daarna elke 6 weken om alle vragen te beantwoorden en advies te geven. Ook wordt er samen met de instructeur geoefend. Daarnaast is er een uitgebreide handleiding en is ons servicebureau 24/7 bereikbaar voor vragen.

Reacties

Overweeg je een KNGF-pup voor ons op te voeden en hoor je daar graag meer over? Schrijf je dan in voor een van onze online informatiebijeenkomsten. 

Ben je er al van overtuigd dat deze vrijwilligersbaan op jouw lijf geschreven is? En is er in jouw leven, tijdschema en hart plaats voor een geleidehond in opleiding? Meld je dan hieronder aan!

Ik wil me graag aanmelden als puppypleeggezin

Onze website gebruikt cookies