KNGF Geleidehonden heeft als missie zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een professioneel opgeleide hond. Met ruim 100 professionele, bevlogen werknemers en enkele honderden vrijwilligers werken we samen als één hecht team. KNGF Geleidehonden is de grootste leverancier van hulphonden in Nederland. Naast een opleidingsinstituut voor honden, kenmerken we ons intern en extern ook als coach: we moedigen aan, motiveren, trekken mensen over de streep en vieren successen. Want elke stap vooruit is er één. Dit zie je terug in de training van onze honden, onze begeleiding aan cliënten bij het samenwerken met hun hulphond en de ondersteuning van pleeggezinnen bij het opvoeden van een KNGF-pup. Intern gaan we samen voor grenzen verleggen, zowel persoonlijke groei als organisatiegroei zijn van belang. We hebben tenslotte een missie.

Om onze trainingsteams te versterken zijn wij op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega:
Trainer Buddyhonden (in opleiding*)  - 38 uur per week

Ben jij zorgzaam en liefdevol voor honden, zit het trainen van honden “je in de vingers” en word je blij van samenwerken met collega’s? Dan is deze functie wellicht de ideale uitdaging voor jou:

Het team

Het team waar je in komt te werken richt zich op het opleiden van de volgende 3 hulphonden:
Assistentiehond voor mensen met een motorische functiebeperking, Buddyhond PTSS voor mensen met PTSS-gerelateerde klachten en Buddyhond Kind voor kinderen die de steun van onze honden goed kunnen gebruiken. Een buddyhond draagt bij aan het gevoel van veiligheid, vergroot de bewegingsvrijheid en biedt troost en rust. De hond leert ook praktische vaardigheden. Je werkt op een kwalitatief hoog niveau samen in een team van gepassioneerde ‘hond en zorg’ professionals en rapporteert aan één van de teamleiders.

De functie

Je hebt honden onder je hoede die de basistraining achter de rug hebben en klaar zijn om hun vaardigheden aan te leren. Het is een zelfstandige functie waarin je volgens een vastgesteld trainingsplan de training geeft die nodig is om de hulphond op het gewenste niveau te brengen. Geen dag is hetzelfde en je verleent maatwerk; je past je training aan op de behoefte van de hond en de benodigde vaardigheden die de hond moet leren. Je weet waar je naar toe aan het werken bent en kan je trainingsplan daarop inrichten.

(*) Hiertoe word je intern opgeleid. De opleiding tot zelfstandig werkend trainer duurt ongeveer 2 jaar. Je maakt onderdeel uit van een multifunctioneel team van kennelmedewerkers, trainers en instructeurs en je houdt dit team op de hoogte over de voortgang van de training en de ontwikkeling van de honden die jij onder je hoede hebt.

Jouw profiel

 • Je hebt een mbo+ werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis van hondengedrag en aantoonbare ervaring in het trainen van meerdere typen honden.
 • Je volgt de opleiding tot Kynologisch Instructeur of hebt deze met goed gevolg afgerond.
 • Je kunt honden lezen, je kunt dat wat je ziet analyseren, je ziet nuances en kan vervolgens gedrag doelgericht sturen.
 • Je bent flexibel en denkt in oplossingen.
 • Je bent een collega op wie anderen kunnen bouwen en een teamplayer.
 • Je hebt een stevige werkinstelling, geen 9-tot-5-mentaliteit.
 • Je beschikt over een uitstekende lichamelijke conditie, van dagelijks vroeg beginnen en veel buiten zijn, krijg je energie.
 • Je bent in bezit van een rijbewijs B.
 • Je woont op redelijke reisafstand (maximaal 45 autominuten) van Amstelveen of bent in de gelegenheid daar naartoe te verhuizen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en weet je goed uit te drukken in woord en geschrift.


Wij bieden

Een afwisselende functie. Je komt te werken in een inspirerende en resultaatgerichte omgeving. De sfeer is informeel en de collega’s werken met passie. Het betreft een functie met veel verantwoordelijkheid en er wordt een beroep gedaan op je eigen inbreng en creativiteit. We vinden het belangrijk dat je zelf regie neemt over je werk, je carrière en je persoonlijke ontwikkeling. Wij streven hierbij naar een inclusieve en diverse organisatie.

Het startsalaris bedraagt € 2.274,- en kan in de loop der jaren uitgroeien naar maximaal € 3.442,- bruto per maand bij een 38-urige werkweek. Er is een eindejaarsuitkering van 8,3 procent en KNGF Geleidehonden investeert in de opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Het dienstverband start met een jaarcontract. De standplaats is Amstelveen.

Reacties

Heb je interesse in deze vacature en herken je jezelf in het profiel? Stuur dan vóór 5 juni 2023 je motivatie en cv naar KNGF Geleidehonden, onder vermelding van ‘vacature trainer Buddy team’ ter attentie van Richard Dorstijn (P&O adviseur) via P&O@geleidehond.nl.
Voor meer informatie over de functie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Anne Marie van der Spek (Teamleider) op telefoonnummer 020 – 49 69 333.

Indien je niet de gevraagde en aantoonbare ervaring hebt in het verzorgen, opvoeden en trainen van honden dan heeft het geen zin om te reageren. Kandidaten zonder deze ervaring worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Onze website gebruikt cookies