KNGF Geleidehonden heeft als missie zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een professioneel opgeleide hond. Met ruim 120 professionele, bevlogen werknemers en enkele honderden vrijwilligers werken we samen als één hecht team. KNGF Geleidehonden is de grootste leverancier van hulphonden in Nederland. Naast een opleidingsinstituut voor honden, kenmerken we ons intern en extern ook als coach: we moedigen aan, motiveren, trekken mensen over de streep en vieren successen. Elke stap vooruit is er één.
Dit zie je terug in de training van onze honden, onze begeleiding aan cliënten en de ondersteuning van pleeggezinnen bij het opvoeden van een KNGF-pup. Intern gaan we samen voor grenzen verleggen, zowel persoonlijke groei als organisatiegroei zijn belangrijk. We hebben tenslotte een missie.

Om  KNGF Geleidehonden te versterken zijn wij op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega

Trainer

(bij voorkeur 38 uur per week - 32 uur is bespreekbaar)

Ben jij zorgzaam en liefdevol voor honden, zit het trainen van honden aantoonbaar “in je vingers”, en klinkt het je in teamverband inzetten voor het welzijn van onze honden en clienten als jouw ding, dan is deze functie wellicht de ideale uitdaging voor jou:

De functie

Je hebt honden onder je hoede die de basistraining achter de rug hebben en klaar zijn om het geleidewerk te leren. Het is een zelfstandige functie waarin je volgens een vastgesteld trainingsplan de geleidehond op het gewenste niveau brengt. Geen dag is hetzelfde; elke hond is anders, maar ook de omgeving waarin je traint wisselt. De honden moeten allemaal dezelfde vaardigheden beheersen, maar de weg hier naartoe is maatwerk voor iedere hond. Je weet waar je naar toe aan het werken bent en past de juiste methode op het juiste moment toe. Hiervoor word je intern opgeleid. De opleiding tot zelfstandig werkend trainer duurt ongeveer 2 jaar en wordt grotendeels intern verzorgd. 

Jouw profiel

  • Je hebt een mbo+ werk- en denkniveau.
  • Je hebt ruime kennis van hondengedrag en aantoonbare ervaring in het trainen van honden.
  • Je kan jouw hond lezen, ziet nuances in gedrag en kan dit vervolgens doelgericht sturen.
  • Je bent flexibel ingesteld en denkt niet in problemen maar in oplossingen.
  • Je bent een collega op wie anderen kunnen bouwen en een teamplayer.
  • Je beschikt over een uitstekende lichamelijke conditie, je houdt van dagelijks vroeg beginnen en van veel buiten zijn krijg je energie.
  • Je bent in bezit van een rijbewijs B.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en weet je goed uit te drukken in woord en geschrift.


Wij bieden

Een afwisselende functie; de sfeer is informeel en je collega’s werken met passie. Het betreft een functie met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je zelf mede de regie neemt over je werk, je carrière en je persoonlijke ontwikkeling. In de toekomst zijn er bij gebleken geschiktheid, ervaring en vaardigheden doorgroeimogelijkheden naar de functie van instructeur.

Het aanvangssalaris loopt vanaf € 2.632, waarbij de inschaling afhankelijk is van de door jou meegebrachte ervaring, en kan uitgroeien naar maximaal € 4.370, - bruto per maand bij een 38-urige werkweek (schalen KNGF per 1-7-2024). Er is een eindejaarsuitkering van 8,3 procent en KNGF Geleidehonden investeert in de opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Dit gebeurt in diverse vormen als workshops, externe trainingen, maar vooral ook in de praktijk. Het dienstverband start met een jaarcontract. De standplaats is Amstelveen.

Reacties

Heb je interesse in deze vacature en herken je jezelf in het profiel? Stuur dan uiterlijk 24 juni 2024 je motivatie en cv naar KNGF Geleidehonden, onder vermelding van ‘vacature trainer’ via P&O@geleidehond.nl.
Voor meer informatie over de functie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Harold de Ruiter (Coordinator kwaliteit) of Irma Metzger (Teamleider trainingsteam) op telefoonnummer 020 – 49 69 333.

Onze website gebruikt cookies