Het Servicebureau is een belangrijk onderdeel van KNGF Geleidehonden. Het Servicebureau onderhoudt contact met meer dan 750 cliënten, circa 300 puppypleeggezinnen en ruim 50 fokgastgezinnen en beantwoordt zeer uiteenlopende vragen – van de verzorging van honden tot verzekeringskwesties en de administratieve verwerking van deze contacten. Ook heeft het bureau een belangrijke taak in het ondersteunen van de (honden)instructeurs en andere KNGF-collega’s. Bij dit alles staat klantgerichtheid voorop.

De functie

De functie van Manager Servicebureau is zeker geen hondenbaan! In deze positie geef je op heldere, motiverende wijze leiding aan een team van 10-15 medewerkers. Dit team heeft een gevarieerd takenpakket bestaande uit o.a. het afhandelen van klantcontact, het ondersteunen van instructeurs met backoffice werkzaamheden, het inzetten van paraveterinairs, het matchen op adoptiegezinnen, communicatie naar puppypleeggezinnen over schoolvoortgang van hun voormalige puppy en het zoeken van een nieuwe mand voor honden die de training helaas niet hebben gehaald. Je coacht, inspireert en faciliteert de afdeling. Je bent een betrokken, toegankelijk aanspreekpunt voor de medewerkers.

Daarnaast heb je de bevoegdheid om aan de slag te gaan met verbetermanagement ter bevordering van de efficiency binnen de afdeling en organisatie. Het Servicebureau staat namelijk aan de vooravond van een aantal veranderingen. De uitdaging ligt in het ontwikkelen van een efficiëntere, meer doelmatige werkwijze zonder dat dit ten kosten gaat van de huidige klantgerichte, kwalitatieve werkwijze. Het is belangrijk dat medewerkers leren om beschikbare data uit o.a. het CRM (hondenvolgsysteem Buddy) te vertalen naar acties waar honden, cliënten en pleeggezinnen baat bij hebben.

Je herkent je in het volgende

Je hebt ervaring in het aansturen van een operationele klantcontact afdeling. Je bent klantgericht, analytisch sterk, daadkrachtig en vormt een verbindende factor binnen zowel de afdeling als de organisatie. Daarnaast beschik je over het volgende:

  • Tenminste hbo+ werk- en denkniveau
  • Je hebt ervaring met veranderprocessen en digitalisering.
  • Je bent in staat om op een kostenbewuste manier de controle op de voortgang van processen te behouden.
  • Je bent sterk in stakeholdermanagement en bent in staat om weerstand om te zetten naar een constructieve bijdrage.
  • Je bent een hondenvriend en hebt affiniteit met de taken van de medewerkers.

Het complete functieprofiel inclusief de taken en verantwoordelijkheden en de arbeidsvoorwaarden zijn te vinden op de website van Skywalker.

Procedure

KNGF Geleidehonden laat zich in deze wervings- en selectieprocedure ondersteunen door Skywalker.  De werving en voorselectie van de kandidaten vindt door Skywalker plaats op basis van de reacties. 
Reageer op deze vacature via de solliciteerbutton op deze pagina.

Nadere informatie over de vacature is te verkrijgen bij Danielle Oostenrijk. Zij is bereikbaar via d.oostenrijk@skywalker.nl of 06 - 3000 3741.

Onze website gebruikt cookies