Op zaterdag 31 oktober is het vijfde seizoen van De Nalatenschap bij SBS6 gestart. Voor veel mensen is het een grote stap om bij de notaris hun nalatenschap vast te leggen. Toch hebben steeds méér mensen de wens na hun overlijden iets te betekenen voor een ander door hun geld of bezittingen na te laten aan een goed doel.

In de tv-serie De Nalatenschap gaan we op zoek naar de persoonlijke verhalen die schuilgaan achter de keuze om na te laten aan een goed doel. In de aflevering van zaterdag 12 december staat de 70-jarige Hennie van Eck centraal, die al sinds haar twintiger jaren niet meer zonder blindengeleidehond door het leven wil gaan. Voor haar is het dan ook een logische keuze om haar nalatenschap te schenken aan KNGF Geleidehonden.

Vrijheid en zelfstandigheid

Hennie heeft al sinds haar geboorte een visuele beperking, maar dit is voor haar geen reden op bij de pakken neer te gaan zitten. Ze ging naar een reguliere HAVO, om vervolgens te studeren. In haar studententijd kreeg ze haar eerste geleidehond Dasha, waarna ze zei “nooit meer terug te willen naar met de rood-witte taststok wandelen.” 

Haar geleidehond geeft haar de vrijheid om er zelfstandig op uit te kunnen gaan en heerlijk in het bos te wandelen, één van Hennies vele hobby’s. Nu ze al deze vrijheden zelf ervaart, wil ze graag dat haar nalatenschap wordt gebruikt voor het opleiden van blindengeleidehonden om andere mensen ook hun wereld te laten vergroten met zo’n speciaal opgeleide hond.

De uitzending van De Nalatenschap over Hennie van Eck gemist? Kijk de aflevering hier terug. 

Onze website gebruikt cookies