2017: Een jaar KNGF Geleidehonden

Het jaarbericht in magazinevorm met op de vooorkant de tekst 'Jaarbericht 2017' en een blonde labrador.

Ons online jaarbericht vertelt over onze resultaten, activiteiten en bestedingen van het jaar 2017. De publicatie verschijnt in een nieuw jasje. Zowel de website als printversie werden ontwikkeld door het team van Bindinc Custom Media in lijn met onze vernieuwde visuele identiteit.

Brede school met meerdere afstudeerrichtingen

In de periode 2012 – 2016 veranderden we van een blindengeleidehondenschool naar een opleidingscentrum met een breed palet aan diensten en activiteiten, waar we onze honden meerdere carrières kunnen bieden en daarmee meer mensen met een beperking kunnen helpen. Een mooi resultaat van de verbreding is dat het afkeuringspercentage fors omlaag is gegaan. Momenteel zitten we in de fase dat we juist focus aanbrengen op onze huidige activiteiten in plaats van verdere verbreding van het productaanbod. Alles wat komt kijken bij honden opleiden, willen wij komende jaren nog beter doen.

Bedankt voor jouw steun

Het aantal mensen dat zich laat begeleiden door een professioneel opgeleide hond is in 2017 wederom hoger dan het jaar ervoor. Maar liefst 143 cliënten kregen afgelopen jaar een nieuwe hond aan hun zijde. Daarnaast begonnen 180 pups aan hun opleiding. Ook die jonge honden hopen we over een kleine twee jaar afgestudeerd en wel aan een nieuwe baas te kunnen koppelen. Inmiddels lopen er 692 actieve combinaties van hond en baas rond in Nederland.

We zijn super trots dat we deze mensen een beter leven kunnen geven dankzij de inzet van onze hondenhelden. Dit bijzondere werk konden wij alleen doen dankzij alle steun die wij op verschillende manieren mogen ontvangen. Die mensen willen wij bedanken en laten zien wat er met hun bijdrage is gebeurd. KNGF Geleidehonden is een stichting zonder winstoogmerk en daardoor grotendeels afhankelijk van vrijwilligers, donaties en nalatenschappen. Wij kunnen daarom niet zonder financiële steun van de donateurs en sponsors.

Bezoek het online jaarbericht

Bekijk de behaalde resultaten voor 2017 via eenjaargeleidehonden.nl.

Onze website gebruikt cookies