Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een professioneel getrainde hulphond. Elk jaar laten we met ons jaarbericht graag zien welke impact we met elkaar hebben bereikt.

2021 is weer een bijzonder jaar gebleken. Ondanks de coronabeperkingen waardoor we ons werk moesten aanpassen, leverden we in totaal 109 professioneel getrainde honden af en zagen we het aantal lopende combinaties oplopen tot 734. Maar liefst 734 KNGF-honden die hun baas ondersteunen, werelden openen en weer plezier en zelfvertrouwen geven. Ook stroomden, mede dankzij de inzet van onze fokgast- en puppypleeggezinnen 123 honden de opleiding in: op weg naar een waardevolle en fijne toekomst als hulphond.

Naast een beknopt overzicht van onze activiteiten, behaalde doelstellingen, bestedingen en inkomsten, laten we in het jaarbericht ook anderen aan het woord, bijvoorbeeld Mellina Beukema-Hiemstra over de impact die haar buddyhond PTSS Lyos op haar leven heeft, Jerry Cox over zijn werk in de KNGF-kennel en Petra van Heuvel over het opnemen van KNGF in haar testament. Mooie verhalen waarin zij vertellen hoe en waarom zij betrokken zijn bij onze organisatie.

KNGF opent werelden en dat kunnen we alleen realiseren met de onmisbare steun en inzet van onze donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers, samenwerkingspartners en sponsors. We zijn hen enorm dankbaar dat wij ons werk kunnen voortzetten.

Lees het online jaarbericht 2021

Onze website gebruikt cookies