Ons jaarbericht vertelt over onze resultaten, activiteiten en bestedingen van het jaar 2018. 

Het aantal cliënten met een geleidehond is wederom gegroeid. We namen 142 honden in opleiding. 136 cliënten kregen een nieuwe hond. Eind 2018 lopen er meer dan 700 actieve combinaties van hond en baas rond in Nederland. Onze honden zijn niet alleen een hulpmiddel, maar vooral ook een onmisbare steun, een maatje door dik en dun.

Steun van vrijwilligers

Deze groei kunnen we alleen maar realiseren door alle steun die wij op verschillende manieren mogen ontvangen. Van alle fokgastgezinnen en puppypleeggezinnen bijvoorbeeld, die soms wel tientallen jaren dag en nacht klaarstaan om onze honden te begeleiden en te verzorgen. Zo vierden we een bijzondere mijlpaal van een gezin dat sinds 1984 jonge geleidehonden opvangt en hun veertigste pup kreeg.

Financiële steun is onmisbaar

We zijn supertrots dat we deze mensen een beter leven kunnen geven dankzij de inzet van onze hondenhelden. Dit bijzondere werk konden wij alleen doen dankzij alle steun die wij op verschillende manieren mogen ontvangen. Die mensen willen wij bedanken en laten zien wat er met hun bijdrage is gebeurd. KNGF Geleidehonden is een stichting zonder winstoogmerk en daardoor grotendeels afhankelijk van vrijwilligers, donaties en nalatenschappen. Wij kunnen daarom niet zonder financiële steun van de donateurs en sponsors.

Bekijk de behaalde resultaten in het jaarbericht 2018.

Onze website gebruikt cookies