Onze campus

De kennis- & innovatieafdeling van KNGF Geleidehonden

Pup met KNGF-geslaagd pet op

KNGF Campus is een aparte afdeling voor hond en wetenschap onder de vlag van KNGF Geleidehonden. Onze organisatie beschikt inmiddels over veel kennis en dat delen we graag. Daarnaast wordt er op deze afdeling onderzoek gedaan naar nieuwe typen professionele honden, andere soorten dienstverlening en technologische innovaties zoals onze medische detectiehonden. 

Medische detectiehonden

Honden staan bekend om hun ongeëvenaarde reukvermogen. KNGF Geleidehonden en VUmc zijn daarom gestart met een onderzoek waarin honden worden getraind in het opsporen van darmkanker in ontlastingsmonsters. Onze speurneuzen tonen nu in 90% van de gevallen de juiste ontlastingsmonsters met darmkanker aan.
Lees alles over het project medische detectiehonden.

Publicaties

We doen regelmatig onderzoek of onze projecten en werkzaamheden hun doel blijven behalen. De resultaten van onze onderzoeken kun je teruglezen op ons publicatieoverzicht.

Workshops

  • PAWS workshop - waarbij ouders leren hun eigen huishond in te zetten als ondersteuning voor hun kind met autisme. 
  • PTSS workshop - voor (oud-)geüniformeerden met een posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Belangenbehartiging

KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een kwalitatief beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Maar daar houdt het wat ons betreft niet op. Wij willen onze cliënten ook steun bieden en hun belangen behartigen in kwesties die daarom vragen. Lees meer over onze belangenbehartiging en standpunten.