In december 2021 deed KNGF Geleidehonden mee aan Missie 538, een jaarlijkse goede doelenactie van het radiostation. Er werd een geweldig bedrag van 54.000 euro opgehaald. Dat mochten wij gebruiken voor de hoognodige upgrade van 2 kleine woonhuizen op het KNGF-terrein, die wij ook gebruiken voor de training van onze buddy- en assistentiehonden.

Meubels kunnen tegen een stootje

Met de opbrengst hebben we beide woonhuizen geschikt gemaakt voor zowel 'normale' bewoning als voor trainingsdoeleinden. We hebben de deuren van de huizen verbreed. Superhandig, want zo kun je er door met een rolstoel. Onze trainers gebruiken diverse rolstoelen, om toekomstige assistentiehonden hiermee te leren omgaan. Ook beschikken we nu over verschillende deuren en kasten die de honden open of dicht kunnen duwen, trekken of schuiven. Belangrijke skills die deze hulphonden zich eigen moeten maken. Alle nieuwe meubels, zoals bed en stoelen, kunnen tegen een stootje, zodat ze lang meegaan. Dat geldt voor alle apparaten waarmee deze honden te maken krijgen.

blonde hond staat voor de voordeur van het trainingshuis. Het paarse lint hangt nog aan de deur. Eromheen staat collega's

Nieuwe mogelijkheden

Instructeur Priscilla: ‘We zijn ontzettend blij met de verbouwing. In plaats van 1 ruimte hebben we nu de beschikking over 2 ruimtes waar we onze assistentie-, buddyhond PTSS en buddyhond kind kunnen trainen. In de zomer kunnen we voortaan verantwoord oefenen dankzij de nieuwe airco’s en beide huizen zijn toegankelijk voor de rolstoel. Ook voor onze buddyhonden is nu een goede oefenruimte beschikbaar. Met een bed, waarmee het wekken uit nachtmerries kan worden getraind, een belangrijke taak van de buddyhond PTSS. En we kunnen hier ook goed trucjes leren aan onze buddyhonden voor kinderen.’ Door een huiselijke omgeving na te bootsen krijgen de honden de meest realistische training.

Ontzettend bedankt!

Veel dank aan alle donateurs van deze Missie 538 voor het bijdragen aan onze missie: het leven van mensen met een beperking vergroten door inzet van een professioneel getrainde hulphond. Samen openen we werelden!

In onderstaand TikTok-filmpje zie je welk harde werk er is verzet voor de metamorfose en de feestelijke opening door hulphond in opleiding Uno en trainer Masja. 

@kngfgeleidehonden Vanuit Missie 538 ontvingen we een mooi bedrag waarmee we het woonhuis een opknapbeurt konden geven. En dat was stiekem hard nodig. Na al het harde werk, was donderdag dan de opening!💜 #blindengeleidehond #uno #hondenschool #hulphondinopleiding #missie538 #radio538 #renovatie #hulphond #geleidehond ♬ MI CHIQUITA - Alexander McCabe

 

Onze website gebruikt cookies