Let’s party! Maar gaat je hond wel of niet mee?
Je hond in de hossende menigte
Met name de grote groep tegenstanders roerde zich hevig op social media. Wat doe je zo'n dier aan om hem, blootgesteld aan de vele decibels van een rockband, tussen de hossende en bierdrinkende menigte te laten rondlopen?
Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik het voor het grootste deel met deze tegenstanders eens ben en ik besloot mijn mening later die dag te toetsen aan die van mijn KNGF-collega's. Tijdens de koffiepauze werden wij het al snel eens; geen enkele hond, dus ook geen geleidehond of assistentiehond, heeft iets te zoeken op festivals als Pinkpop, Lowlands of Paaspop, noch in een volle kroeg of bij een popconcert.
Het is er lawaaiig en warm, publiek let voornamelijk op de muziek en houdt geen rekening met een aanwezige hond. De kans dat iemand een hond op zijn poten of staart trapt, is dus zeer groot. Iedereen die zich dit niet realiseert, zou ik uit willen nodigen om tijdens een dergelijk evenement even tussen het dansende publiek op de grond te gaan zitten. Ik weet zeker dat je binnen 5 minuten, kleddernat van het bier en met minimaal één gekneusde vinger, de neiging krijgt om weer rechtop te gaan staan.
Beroep op je vrienden
Buiten het welzijn van de hond, kun je je ook afvragen wat de toegevoegde waarde van een assistentiehond of geleidehond daar is. Immers, in dergelijke grote mensenmassa's is een geleidehond nauwelijks in staat zijn weg te vinden en een biertje aangeven kan een assistentiehond ook niet. Verder kun je aanvoeren dat er weinig mensen zijn die in hun eentje naar een popconcert of festival gaan en hoe zelfstandig je normaal gesproken ook bent, het is helemaal niet gek om onder dergelijke lastige omstandigheden een beroep te doen op je vrienden of familie.
Met het festivalseizoen voor de boeg zou ik dus willen zeggen: Let’s party… maar laat je hond thuis!
Twijfel je of je de geleidehond mee moet nemen naar een locatie? Neem dan contact op met het servicebureau van Cliëntenzorg.