Onze hulphonden doen meer dan alleen begeleiden; ze zijn een maatje, brengen vrijheid en zelfstandigheid, en helpen de wereld van onze geleidehondenbazen openen. In deze 3-delige videoserie neemt Tess Milne je mee in de wereld van Michel, Sandra en Anna met hun viervoeters Walley, Dronne en Roos. Ze vraagt hen naar het bijzondere werk dat deze hulphonden dagelijks voor hen verrichten, maar krijgt ook vooral inzicht in de impact die deze honden maken in het leven van hun baas. Ook komen er KNGF-experts voorbij die vertellen over de opleiding van deze knappe viervoeters. Veel kijkplezier!

Sandra en assistentiehond Dronne

Sandra heeft een spierziekte en zit in een rolstoel. Sinds ze een assistentiehond in haar leven heeft, schijnt de zon weer voor haar. De impact van deze knappe hulphond is groot: er is geen dagelijkse hulp van de thuiszorg meer nodig en Sandra is dankzij Dronne vrij om haar eigen dagindeling te bepalen. Die zelfstandigheid vergroot haar wereld en geeft haar een gevoel van vrijheid. Instructeur Marlouke vertelt wat een goede assistentiehond maakt en welke karaktereigenschappen belangrijk zijn.

 

Michel en buddyhond Walley

Tess bezoekt Michel, veteraan bij defensie, bij de boogschietvereniging waar hij traint voor zijn deelname aan de Invictus Games. Michel liep een posttraumatische stresstoornis (PTSS) op, na een uitzending naar Bosnië. Ook instructeur Rijk komt aan het woord, die meer vertelt over de eigenschappen die een buddyhond PTSS moet hebben en waar je op moet letten als je zo'n buddyhond met z'n baas ontmoet.

 

Video 3 gaat live op 3 juni.

Meer opent werelden

Onze commercials

In een reeks ontroerende commercials, laten wij zien hoe onze professioneel opgeleide hulphonden de werelden van onze clienten helpen openen.

Naar de commercials

'Roedel van twee'

In de nieuwe KNGF-podcastserie ‘Roedel van twee’ beleef je verhalen van onze hulphondenbazen op een bijzondere manier.

Naar de podcast

Straatinterviews

Wat weet jij over de hulphond? We gingen de straat op en vroegen het willekeurige voorbijgangers. Wat zijn de feiten en wat de fabels?

Naar de interviews
Onze website gebruikt cookies