Ode aan de pensioenhond

Hulphond Babbe opende Sandra's wereld. Nu is Babbe met pensioen, maar de liefde blijft. Bekijk hier de prachtige ode van Sandra aan haar eerste hulphond.

Een beperking kan mensen het gevoel geven dat zij vast zitten in hun eigen wereld. Gelukkig is KNGF met professioneel getrainde honden in staat om deze mensen vooruit te helpen. Dat doen wij al 86 jaar. Inmiddels hebben we duizenden honden opgeleid en daarmee de levens van veel mensen ingrijpend veranderd. Letterlijk werelden voor hen geopend. Dat blijkt ook uit deze onderzoeksresultaten die aantonen dat de levenskwaliteit van cliënten stijgt van dik onvoldoende naar een 8,2 dankzij een hulphond.

Een geleidehond opent een wereld waarin je vrijer en zelfstandiger bent. Een wereld waarin je weer zelfvertrouwen hebt, geniet van het leven, start met een studie, moeder kunt zijn, alleen op pad gaat, of volop toekomstplannen maakt. Lees de verhalen op deze pagina.

Melanie & Ajonne

Melanie & Ajonne

Melanie werd volledig blind geboren. Inmiddels loopt zij 15 jaar met geleidehonden, waarvan nu 2,5 jaar met Ajonne, een razendsnelle hond met drive! Dat is een goede match.

Open de wereld van Melanie & Ajonne

Angela & Rotar

Angela & Rotar

Haar eigen diensthond zorgde bij de jonge moeder Angela voor PTSS. Dankzij haar buddyhond Rotar leeft ze weer in plaats van dat ze overleeft.

Open de wereld van Angela & Rotar

Pieter & Guinness

Pieter & Guinness

Pieter heeft de spierziekte Limb-girdle. Daardoor wordt de spierkracht in zijn armen, handen, schouders en bovenbenen steeds slechter en is hij rolstoel gebonden. Pieter laat zich niet beperken door zijn ziekte. Sinds kort is assistentiehond Guinness in zijn leven gekomen, "het is fantastisch dat een hond je op deze manier zo goed kan helpen. Alleen dat al, geeft je zoveel energie".

Open de wereld van Pieter & Guinness

De impact van een hulphond

KNGF Geleidehonden onderzocht de impact van een speciaal opgeleide hond op het leven van haar cliënten. De kwaliteit van leven mét hulphond scoort gemiddeld een 8,2 onder de geïnterviewden. Dit versus een 4,7 zonder hulphond. De ondervraagde cliënten zijn mensen met een visuele beperking, een lichamelijke functiebeperking, (oud-)geüniformeerden met PTSS (posttraumatische stressstoornis) of ouders van jonge kinderen met autisme. Ervaringen van de naaste omgeving werden ook meegenomen in het kwalitatieve onderzoek.

Lees meer over de resultaten van het onderzoek

Meer opent werelden

Onze commercials

In een reeks ontroerende commercials, laten wij zien hoe onze professioneel opgeleide hulphonden de werelden van onze cliënten helpen openen.

Naar de commercials

'Roedel van twee'

In de nieuwe KNGF-podcastserie ‘Roedel van twee’ beleef je verhalen van onze hulphondenbazen op een bijzondere manier.

Naar de podcast

Videoserie

Onze hondenhelden doen meer dan alleen begeleiden; in deze videoserie nemen je mee in de wereld van Walley, Dronne, Roos en hun hulphonden.

Naar de videoserie
Onze website gebruikt cookies