Werknemer van de Ma(a)nd

Deze knappe viervoeters maken het mogelijk dat hun baas aan het werk kan. Zij openen werelden. Daarom zijn deze hulphonden terecht Werknemer van de Ma(a)nd!

Een beperking kan mensen het gevoel geven dat zij vast zitten in hun eigen wereld. Gelukkig is KNGF met professioneel getrainde honden in staat om deze mensen vooruit te helpen. Dat doen wij al 86 jaar. Inmiddels hebben we duizenden honden opgeleid en daarmee de levens van veel mensen ingrijpend veranderd. Letterlijk werelden voor hen geopend. Dat blijkt ook uit deze onderzoeksresultaten die aantonen dat de levenskwaliteit van cliënten stijgt van dik onvoldoende naar een 8,2 dankzij een hulphond.

Een hulphond opent een wereld waarin je vrijer en zelfstandiger bent. Een wereld waarin je weer zelfvertrouwen hebt, geniet van het leven, start met een studie, moeder kunt zijn, alleen op pad gaat, of volop toekomstplannen maakt. Lees de verhalen op deze pagina.

Silvano & Jasper

Silvano & Jasper

Al zesenhalf jaar zijn de blindengeleidehond Jasper (8) en Silvano (39) een hecht en onafscheidelijk koppel. Silvano vertelt hoe ze samen op pad gaan in Amsterdam en over de impact van de grote gele labrador op zijn leven.

Open de wereld van Silvano & Jasper

Ruud & Zorba

Ruud & Zorba

Zijn hele carrière zet Ruud zich in voor de maatschappij als politieagent. Dat blijft niet zonder gevolgen. Ruud zakt steeds dieper in het moeras van zijn posttraumatische stressstoornis (PTSS). Alle hulp, hoe intensief ook, brengt geen uitkomst. Maar dan komt buddyhond PTSS Zorba in zijn leven. ‘Ik ken echt geen betere psycholoog dan mijn hond Zorba.’

Open de wereld van Ruud & Zorba

Mayke & Eske

Mayke & Eske

Dankzij assistentiehond Eske kan Mayke gewoon mama zijn en simpele dingen zelf doen. Ze is een enorme hulp in huis.

Open de wereld van Mayke en Eske

Werknemer van de Ma(a)nd!

Deze knappe viervoeters maken het mogelijk dat hun baas aan het werk kan. Zij openen werelden. Daarom zijn deze hulphonden terecht Werknemer van de Ma(a)nd, lees hier de verhalen.

De impact van een hulphond

KNGF Geleidehonden onderzocht de impact van een speciaal opgeleide hond op het leven van haar cliënten. De kwaliteit van leven mét hulphond scoort gemiddeld een 8,2 onder de geïnterviewden. Dit versus een 4,7 zonder hulphond. De ondervraagde cliënten zijn mensen met een visuele beperking, een lichamelijke functiebeperking, (oud-)geüniformeerden met PTSS (posttraumatische stressstoornis) of ouders van jonge kinderen met autisme. Ervaringen van de naaste omgeving werden ook meegenomen in het kwalitatieve onderzoek.

Lees meer over de resultaten van het onderzoek

Help ons meer werelden openen

Meer opent werelden

Onze commercials

In een reeks ontroerende commercials, laten wij zien hoe onze professioneel opgeleide hulphonden de werelden van onze cliënten helpen openen.

Naar de commercials

'Roedel van twee'

In de KNGF-podcastserie ‘Roedel van twee’ beleef je verhalen van onze hulphondenbazen op een bijzondere manier. Luister mee.

Naar de podcast

Videoserie

Onze hondenhelden doen meer dan begeleiden; in deze videoserie nemen we je mee in de wereld van Walley, Dronne, Roos en hun hulphonden.

Naar de videoserie
Onze website gebruikt cookies