Werknemer van de Ma(a)nd

Deze knappe viervoeters maken het mogelijk dat hun baas aan het werk kan. Zij openen werelden. Daarom zijn deze assistentiehonden terecht Werknemer van de Ma(a)nd!

Een beperking kan mensen het gevoel geven dat zij vast zitten in hun eigen wereld. Gelukkig is KNGF met professioneel getrainde honden in staat om deze mensen vooruit te helpen. Dat doen wij al 88 jaar. Inmiddels hebben we duizenden honden opgeleid en daarmee de levens van veel mensen ingrijpend veranderd. Letterlijk werelden voor hen geopend. Dat blijkt ook uit deze onderzoeksresultaten die aantonen dat de levenskwaliteit van cliënten stijgt van dik onvoldoende naar een 8,2 dankzij een hulphond.

Een hulphond opent een wereld waarin je vrijer en zelfstandiger bent. Een wereld waarin je weer zelfvertrouwen hebt, geniet van het leven, start met een studie, moeder kunt zijn, alleen op pad gaat, of volop toekomstplannen maakt. Lees de verhalen op deze pagina.

Cindy & Danja

Cindy & Danja

Cindy leeft elke dag met intense zenuwpijn, waardoor de eenvoudigste taken een worsteling zijn. Gelukkig kwam er hoop in de vorm van Danja, een buitengewone ADL-assistentiehond die haar leven veranderde.

Open de wereld van Cindy & Danja

Jeroen & Ivy

Jeroen & Ivy

Als het zicht van Jeroen snel afneemt, word het letterlijk en figuurlijk heel donker in zijn leven. Na een pauze waarin hij zichzelf avraagt: 'Wil ik achter de geraniums gaan zitten of vooruit in het leven' kiest hij voor het laatste. Hij vertelt hoe het leren lopen met een geleidehond (ondertussen heeft hij nummer 5) nooit een routineklus is.

Open de wereld van Jeroen & Ivy

Buddyhond Rocky is een lichtpuntje in de duisternis

Seppe & Rocky 

De allerliefste hond op de wereld? Dat moet wel Rocky zijn. Deze vrolijke, volkomen relaxte labrador is de hartsvriend van zijn ernstig zieke baasje Seppe (6) en bovendien de formidabele buddyhond van het hele gezin. Rocky sleept de hele familie erdoorheen in moeilijke tijden. Dat hebben ze hard nodig.

Open de wereld van Seppe & Rocky

Raymond & Yankee

Raymond & Yankee

Oud-politieagent en veteraan Raymond Keuning moest een proces door van acceptatie. Hij zou nooit meer de oude worden met een chronische posttraumatische stressstoornis (PTSS). Maar daar waar een deur dicht moet door omstandigheden, blijkt er toch ergens anders een deur open te kunnen. Met buddyhond Yankee aan zijn zijde duikt hij nu in de kunstwereld.

Open de wereld van Raymond & Yankee

Werknemer van de Ma(a)nd!

Deze knappe viervoeters maken het mogelijk dat hun baas aan het werk kan. Zij openen werelden. Daarom zijn deze hulphonden terecht Werknemer van de Ma(a)nd, lees hier de verhalen.

De impact van een hulphond

KNGF Geleidehonden onderzocht de impact van een speciaal opgeleide hond op het leven van haar cliënten. De kwaliteit van leven mét hulphond scoort gemiddeld een 8,2 onder de geïnterviewden. Dit versus een 4,7 zonder hulphond. De ondervraagde cliënten zijn mensen met een visuele beperking, een lichamelijke functiebeperking, (oud-)geüniformeerden met PTSS (posttraumatische stressstoornis) of ouders van jonge kinderen met autisme. Ervaringen van de naaste omgeving werden ook meegenomen in het kwalitatieve onderzoek.

Lees meer over de resultaten van het onderzoek

Help ons meer werelden openen

Meer opent werelden

Onze commercials

In een reeks ontroerende commercials, laten wij zien hoe onze professioneel opgeleide hulphonden de werelden van onze cliënten helpen openen.

Naar de commercials

'Roedel van twee'

In de KNGF-podcastserie ‘Roedel van twee’ beleef je verhalen van onze hulphondenbazen op een bijzondere manier. Luister mee.

Naar de podcast

Videoserie

Onze hondenhelden doen meer dan begeleiden; in deze videoserie nemen we je mee in de wereld van Walley, Dronne, Roos en hun hulphonden.

Naar de videoserie
Onze website gebruikt cookies