Ode aan de pensioenhond

Blindengeleidehond Arlan opende Sylvana's wereld. Studeren, stage lopen, nieuwe vrienden maken, reizen en op pad gaan; samen kunnen ze alles aan! In deze ode bedankt Sylvana haar lieve hulphond.

Een beperking kan mensen het gevoel geven dat zij vast zitten in hun eigen wereld. Gelukkig is KNGF met professioneel getrainde honden in staat om deze mensen vooruit te helpen. Dat doen wij al 86 jaar. Inmiddels hebben we duizenden honden opgeleid en daarmee de levens van veel mensen ingrijpend veranderd. Letterlijk werelden voor hen geopend. Dat blijkt ook uit deze onderzoeksresultaten die aantonen dat de levenskwaliteit van cliënten stijgt van dik onvoldoende naar een 8,2 dankzij een hulphond.

Een hulphond opent een wereld waarin je vrijer en zelfstandiger bent. Een wereld waarin je weer zelfvertrouwen hebt, geniet van het leven, start met een studie, moeder kunt zijn, alleen op pad gaat, of volop toekomstplannen maakt. Lees de verhalen op deze pagina.

Mayke & Eske

Mayke & Eske

Dankzij assistentiehond Eske kan Mayke gewoon mama zijn en simpele dingen zelf doen. Ze is een enorme hulp in huis.

Open de wereld van Mayke en Eske

Peter-Paul & Zowie

Peter-Paul & Zowie

Peter-Paul durft weer aan nieuwe avonturen te denken dankzij zijn buddyhond PTSS Zowie. Nu hij 3 jaar een koppel vormt met de zwarte, zachtaardige labrador, is zijn leven een stuk groter en rijker.

Open de wereld van Peter-Paul & Zowie

Anna & Roos

Anna & Roos

Dankzij blindengeleidehond Roos kan Anna fulltime als teammanager bij NS werken. Roos heeft haar ook veel zelfvertrouwen gegeven.

Open de wereld van Anna & Roos

De impact van een hulphond

KNGF Geleidehonden onderzocht de impact van een speciaal opgeleide hond op het leven van haar cliënten. De kwaliteit van leven mét hulphond scoort gemiddeld een 8,2 onder de geïnterviewden. Dit versus een 4,7 zonder hulphond. De ondervraagde cliënten zijn mensen met een visuele beperking, een lichamelijke functiebeperking, (oud-)geüniformeerden met PTSS (posttraumatische stressstoornis) of ouders van jonge kinderen met autisme. Ervaringen van de naaste omgeving werden ook meegenomen in het kwalitatieve onderzoek.

Lees meer over de resultaten van het onderzoek

Meer opent werelden

Onze commercials

In een reeks ontroerende commercials, laten wij zien hoe onze professioneel opgeleide hulphonden de werelden van onze cliënten helpen openen.

Naar de commercials

'Roedel van twee'

In de nieuwe KNGF-podcastserie ‘Roedel van twee’ beleef je verhalen van onze hulphondenbazen op een bijzondere manier.

Naar de podcast

Videoserie

Onze hondenhelden doen meer dan alleen begeleiden; in deze videoserie nemen je mee in de wereld van Walley, Dronne, Roos en hun hulphonden.

Naar de videoserie
Onze website gebruikt cookies