Van pup naar hulphond

KNGF opent werelden

Onze missie:

KNGF helpt mensen met een beperking om hun wereld te vergroten en zelfstandigheid te behouden, met inzet van professioneel getrainde hulphonden. Een leuke baan vinden, daten, op vakantie gaan, of een restaurant bezoeken: voor mensen met een beperking kan dat een uitdaging zijn. Een hulphond maakt de stap naar buiten kleiner, zodat het sociale leven groter wordt.

Hoe wij helpen werelden te openen

Cliënten zeggen:
  • ‘Dankzij mijn buddyhond PTSS durf ik aan nieuwe avonturen te denken.’ – Peter-Paul
  • ‘Met mijn assistentiehond erbij kan kan ik gewoon mama zijn en dingen zelf doen.’ – Mayke
  • ‘Studeren, reizen, nieuwe vrienden maken, samen met mijn blindengeleidehond kan ik alles aan.’ – Sylvana

Lees hier inspirerende verhalen van onze clienten

Er zijn nog veel buddyhonden nodig

‘Er zijn nog veel buddyhonden nodig’

Onze hulphonden hebben een enorme impact op het leven van onze cliënten. Veteraan John (52) ervaart dat ook met zijn buddyhond PTSS Acajou. Wat hij voor John betekent vinden hij en zijn vrouw zo waardevol, dat ze besloten hebben om KNGF te steunen via hun testament.Lees het verhaal van John
 

Sinds 1935 hebben onze honden meer dan 10.000werelden geopend.

Help jij mee met onze missie?

Help mee mensen met een beperking meer vrijheid te geven met een professioneel opgeleide hulphond. Elke vorm van steun draagt bij aan de opleiding van onze honden.

Sponsor een pup

Sponsor een pup en volg zijn opleiding tot hulphond via een online dagboekje. Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Steun je ook?

Kies jouw pup

Word pleeggezin

Voor onze pups zijn we hard op zoek naar fijne gezinnen waar deze jonge honden in huiselijke kring mogen opgroeien. Iets voor jou?

Vertel mij meer

Start een actie

Wist je dat je ons werk ook kunt steunen door tijd te investeren of je netwerk te gebruiken? Bekijk hier wat jij kunt doen om zelf in actie te komen.

Help mee
Dit zijn wij:

Dit zijn wij:

Petra is puppy- en pleeggezinnen instructeur. Zij weet exact wat er komt kijken bij het opvoeden van pups en begeleidt onze pleeggezinnen hierbij. Samen staan zij telkens voor dezelfde uitdaging: zorgen dat een jonge hond klaar is om naar school te gaan. Pups ontwikkelen zich razendsnel en elke paar maanden verandert hun gedrag. Petra geeft advies op maat.

Dit zijn wij

Onze website gebruikt cookies