Hoi, ik ben Wanya!

Wanya woont alweer een tijdje bij haar puppypleeggezin. Deze vrijwilligers doen er alles aan om Wanya een fijne jeugd te geven. Ook zorgen ze ervoor dat ze aan alles went en zich keurig leert gedragen. Wanya ontwikkelt allemaal kwaliteiten waar ze later als hulphond veel aan heeft en haar baas met een beperking ook! Het pleeggezin krijgt daarbij veel begeleiding van onze puppy-instructeurs. Benieuwd hoe de opvoeding van een hulphond verloopt? Word haar sponsor. Je steekt er veel van op ;)

Sponsor Wanya
Profiel foto Wanya
01 januari 2022

Voorproefje van het dagboek

Dit is een voorbeeld van het dagboek van Wanya. Als je Wanya sponsort krijg je iedere week de leukste updates zoals deze!

Af en naast

Af en naast

Bij het commando Af is het de bedoeling dat Wanya gaat liggen. Ook dan gebruikt de pleegbaas een brokje om het haar te leren. ‘Vanuit de zit-positie beweeg ik het brokje naar beneden tot tussen haar voorpoten en automatisch gaat ze liggen om het brokje te pakken. Als ze dit goed doet, benoem ik duidelijk het commando Af. Het commando Naast gebruik ik om Wanya netjes links naast me te laten staan, zodat ik rustig haar halsband kan vastpakken en haar kan aanlijnen. Dit gebruik ik thuis als ik vertrek met Wanya, maar ook als we terug komen van het loslopen in het bos.’ Wanya komt al netjes naast de pleegbaas staan. Die knapperd. Op de foto zit ze braaf op de weegschaal bij de dierenarts.

Onze website gebruikt cookies