Tropenrooster voor geleidehonden

Geleidehonden in opleiding op een speelveldje met sproeiers

Koeien blijven ’s nachts in de wei, de NS zet minder treinen in en ook bij KNGF Geleidehonden is het tropenrooster van kracht. IJsjes, airco en een verkoelende neveldouche worden ingezet om het de geleidehonden in spe tijdens deze warme zomerdagen zo comfortabel mogelijk te maken.

‘Er wordt deze dagen alleen licht getraind in de koele, vroege ochtenduurtjes. ’s Middags zijn alle honden vrij en wordt er niet meer getraind. Het is ontzettend belangrijk dat onze honden zich prettig voelen ondanks de hoge temperaturen en dat betekent: beperkt inspannen en veel rust’, zegt Peter van der Heijden, hoofd Training en Cliëntenzorg van KNGF Geleidehonden. 

Honden kunnen hun lichaamswarmte slecht kwijt en zijn daardoor minder goed bestand tegen warmte en hoge temperaturen. Ook wordt de temperatuur van het wegdek te hoog om de kwetsbare hondenvoetzolen langdurig aan bloot te stellen. Daarom is bij het opleidingsinstituut een tropenrooster van kracht. Daarnaast zet het opleidingscentrum ook andere middelen in om de kwispelende studenten de nodige verkoeling te geven. 

‘De bussen waarin we onze honden vervoeren en waar de honden even kunnen rusten tussen trainingen in zijn allemaal voorzien van airconditioning’, aldus Van der Heijden. Ook worden de honden deze dagen in de warme middaguurtjes getrakteerd op hondenwaterijsjes en een heerlijke neveldouche op het speelveld.

Onze website gebruikt cookies