Zoveel mogelijk mensen met een beperking een prettiger bestaan geven met een speciaal getrainde hulphond, is niet alleen onze missie, maar ook onze passie. We doen er dus alles aan om onze leerling-honden zorgvuldig voor te bereiden op hun latere taak. Maar wat voor soorten hulphonden zijn er eigenlijk? En welke rassen passen het best bij ons doel? En hoe verloopt de carrière van zo’n bijzondere helpende hond? Je leest het hieronder. 

De slimme hulphond

Hulphonden zijn honden die zo goed zijn opgeleid dat ze mensen met een beperking op allerlei manieren kunnen helpen. Bijvoorbeeld mensen die blind zijn of in een rolstoel zitten. Dankzij hun professioneel geschoolde viervoeter krijgen deze mensen de vrijheid om hun grenzen te verleggen en hun leven veel zelfstandiger in te richten. Lees meer over alle soorten hulphonden die er zijn, hoe je een hulphond herkent, de opleiding en het matchingsproces en de kosten van een hulphond.

Wat is een hulphond?

De talentvolle rassen

Niet elk hondenras is geschikt voor zo’n indrukwekkende taak. Wij weten inmiddels met welke rassen je het beste resultaat behaalt; dit zijn labradors, golden retrievers en Duitse herders. Ook belangrjk zijn de karaktereigenschappen, het formaat van een hond en of zij hun werk lang en met plezier kunnen doen. Op de onderliggende pagina's vertellen we je alles over de uiterlijke kenmerken, het karakter en de oorsprong van deze specifieke rassen.

Onze hondenrassen

De loopbaan van onze bijzondere honden

Wij fokken onze hondenhelden zelf. De pups hebben daardoor in principe aanleg voor hun toekomstige taak en als ze dan ook nog een uitstekende opleiding krijgen, zijn ze klaar voor hun belangrijke werk. Op deze pagina kun je van links naar rechts scrollen en van boven naar beneden om alles te lezen over de verschillende stappen in de weg van aandoenlijke puppy tot geroutineerde helpende hond?

De carriere van de geleidehond 

Onze website gebruikt cookies