Maak een wereld van verschil

Een buddyhond PTSS houdt trauma’s op afstand, zodat er bijvoorbeeld weer ruimte is om ouder of partner te zijn. Wij willen nog meer mensen hierbij helpen met een professioneel getrainde hulphond. Help jij mee?

Doneer nu eenmalig

 

15 euro

Help mee prikkels verminderen en angst voorkomen


Doneer nu
 

30 euro

Help mee bereiken dat mensen weer zelfstandig eropuit kunnen


Doneer nu
 

45 euro

Help mee nachtmerries verminderen


Doneer nu

Help je mee?

Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven van onze cliënten mét hulphond gemiddeld een 8,2 scoort, versus een 4,7 zonder hulphond. ‘Had ik mijn hond maar eerder gekregen’, zegt oud-marinier Erik. Hij werd uitgezonden naar oorlogsgebieden en ontwikkelde daardoor PTSS-klachten. ‘Ik kan weer genieten van mijn leven. Ik had nooit verwacht dat mijn hond Bonsaï dat voor mij kon betekenen. Dat heb ik met jaren therapie niet voor elkaar gekregen.’ Met jouw donatie zorg je ervoor dat we de levenskwaliteit van meer mensen zoals Erik kunnen verbeteren.

Samen kunnen we nog meer werelden openen

Samen kunnen we nog meer werelden openen

KNGF leidt buddyhonden op voor oud-geüniformeerden met PTSS, zoals militairen, agenten en ambulancebroeders. Mensen die zich vol overgave voor de maatschappij hebben ingezet, maar nu door hun chronische PTSS in een isolement zijn geraakt. Ze kampen met paniekaanvallen, hebben nachtmerries en allerlei andere stress gerelateerde klachten. De onvoorwaardelijke steun van een buddyhond geeft ze een veilig gevoel en helpt ze de alledaagse dingen weer te doen.

Wist je dat...4-5%van de oud-geüniformeerden PTSS oploopt

Vraag naar buddyhonden neemt alleen maar toe

Jammer genoeg staan er meer mensen op de wachtlijst dan het aantal honden dat we kunnen opleiden. Uit onderzoek blijkt dat de behoefte aan buddyhonden de komende jaren alleen maar toeneemt. Om nog meer mensen vooruit te helpen met een buddyhond, moeten we investeren in meer honden en meer trainers. We zullen dus meer kosten moeten maken om dat doel te bereiken. Help jij ons daarmee?

Open ook een wereld

Voor iemand met PTSS zijn doodnormale dingen, zoals je kinderen van school halen, soms heel stressvol en ingewikkeld. Een buddyhond kan dan een wereld van verschil maken. Steun de opleiding van onze hulphonden.

Doneer nu right-arrow  

 

 

Buddyhonden maken zo’n groot verschil in het leven van mensen met PTSS. Niet alleen voor mij, maar voor het hele gezin. Ik gun het een ander ook.

Sheila

Wist je dat...

Wist je dat...

  • Buddyhonden een rustig, stabiel en sociaal karakter hebben. 
  • Het opleiden van buddyhonden PTSS grotendeels maatwerk is, afgestemd op de behoeften en de gedragingen van de cliënt. 
  • Niet alleen de cliënt, maar het hele gezin weer meer vrijheid en zelfstandigheid ervaart met een buddyhond erbij. 
  • Het wekken bij nachtmerries één van de praktische vaardigheden is die buddyhonden PTSS leren. 
  • De vraag naar buddyhonden PTSS structureel hoger is dan dat wij jaarlijks kunnen opleiden.

Open ook een wereld

Nog zoveel partners, vaders en moeder staan door PTSS machteloos aan de zijlijn. Al deze mensen willen we vooruithelpen met een buddyhond. Dat kunnen we alleen bereiken met jouw hulp.

Doneer nu right-arrow  

 

Onze website gebruikt cookies