Buddyhond

Vol vertrouwen de wereld in

Kinderen zitten naast buddyhond Nando met paars KNGF-dekje op het gras in de tuin

Kinderen met een ziekte of handicap die visuele of motorische beperkingen met zich meebrengt, hebben het niet altijd even makkelijk. Een lieve, goed opgevoede hond kan een geweldige steun voor hen zijn.

Hoe kom je in aanmerking voor een buddyhond?

Honden die opgeleid zijn binnen KNGF Geleidehonden zijn kostbaar. De opleiding is gespecialiseerd en duurt 2 tot 8 maanden. Wij wegen daarom zorgvuldig af wie wel en niet in aanmerking komt voor een buddyhond. Daarom hebben wij enkele voorwaarden gesteld:

  • Het betrokken kind heeft een fysieke of visuele beperking die het dagelijks leven ingrijpend beïnvloedt. Het kind is bijvoorbeeld blind, heeft een bepaalde oogziekte of zit in een rolstoel.
  • Het kind is niet bang voor honden.
  • De ouders/verzorgers en het kind zorgen samen goed voor de hond, volgens de richtlijnen van KNGF Geleidehonden.

Aanvragen buddyhond

Deze buddyhonden zijn specifiek bestemd voor kinderen met een visuele en/of fysieke handicap. De ouders blijven wel verantwoordelijk voor de hond.

Het doel van deze buddyhonden is om het kind voor te bereiden op het mogelijk hebben van een toekomstige blindengeleidehond of assistentiehond. Het geeft inzicht in ‘zou een geleidehond iets voor mij kunnen zijn?’, ‘wat kan een geleidehond mij bieden?’ en ‘kan ik wel voldoende voor hem zorgen?’ Daarnaast blijken deze buddyhonden ook echte maatjes voor een kind en spelen ze vaak een rol in het opbouwen van meer zelfvertrouwen.

Buddyhond Nando en zijn baasje Fleur

De slechtziende Fleur is erg blij met haar buddyhond Nando. Nando maakt voor Fleur en de rest van haar gezin een wereld van verschil.

Aanvragen Buddyhond kind

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Zodra wij je gegevens ontvangen hebben, nemen we contact op over de mogelijkheden en gaat het verdere aanvraagtraject van start.
Onze website gebruikt cookies