De raad van toezicht van KNGF Geleidehonden wil graag openheid geven over de huidige situatie binnen KNGF Geleidehonden nu er vragen rijzen bij interne en externe belanghebbenden en ook de media via een anonieme bron de beschikking hebben gekregen over vertrouwelijke stukken en hierover vragen stellen.

In de media zijn berichten verschenen waarin aantijgingen worden gedaan over vermeende negatieve uitlatingen over Ellen Greve door één van de raad van toezichtleden, overigens op een bijeenkomst die niet gerelateerd was aan KNGF Geleidehonden. 

Wij kunnen u verzekeren dat er in de raad van toezicht nooit op respectloze wijze is gesproken over Ellen Greve. Betrokken raad van toezicht lid heeft zich steeds bereid getoond om over deze door een derde aan hem toegeschreven uitlatingen rechtstreeks met mevrouw Greve in gesprek te gaan en misverstanden daarover op te helderen.  

Directeur en bestuurder van KNGF Geleidehonden, mevrouw Greve, is sinds de zomer van 2016 wegens ziekte, die niet werk gerelateerd is, niet in staat geweest invulling te geven aan haar functie. De raad van toezicht heeft sindsdien een waarnemend directeur aangesteld, die met draagvlak binnen de organisatie en steun van het management team, de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie voortzet. 

Ook geeft de raad hiermee invulling aan haar verantwoordelijkheid om de continuïteit van de organisatie te waarborgen en zoveel mogelijk mensen met een beperking te voorzien van een professioneel opgeleide hond.

Nu, bijna negen maanden later, hebben diverse interne ontwikkelingen en gebeurtenissen ertoe geleid dat de raad van toezicht besluiten moet nemen over de aansturing van KNGF Geleidehonden op de langere termijn. Deze besluiten staan los van het directiesalaris waar afgelopen zomer publieke discussie over ontstond.

 Al sinds het voorjaar van 2016 zijn de raad van toezicht en mevrouw Greve in gesprek over de wijze van aansturen van de organisatie en het leiderschap dat daarbij past. Daarop bereikte de raad vanuit de organisatie steeds meer kritische geluiden en werd na uiterst zorgvuldige interne gesprekken geconstateerd dat mevrouw Greve geen draagvlak meer had, nadat het managementteam, de ondernemingsraad en een meerderheid van het personeel het vertrouwen heeft opgezegd in de directeur. In het belang van de continuïteit van de organisatie, heeft de raad van toezicht daarom besloten dat de wegen van KNGF Geleidehonden en van mevrouw Greve zich gaan scheiden.

De raad van toezicht betreurt dit en er is gezocht naar een oplossing in het belang van KNGF Geleidehonden en met respect voor de belangen van mevrouw Greve.  Er is geprobeerd om overeenstemming te bereiken over een regeling die recht doet aan de inspanningen van mevrouw Greve in het verleden en die invulling geeft aan goed werkgeverschap tijdens ziekte, maar waarbij het essentieel is dat KNGF Geleidehonden voldoet aan alle regels. De raad van toezicht betreurt het ten zeerste dat dit nog niet is gelukt. Het is niet mogelijk voor de raad van toezicht om tegemoet te komen aan voorwaarden die niet uit te leggen zijn aan belanghebbenden en die het belang van de organisatie schaden.

Onze website gebruikt cookies