Met het lichtkunstwerk ‘Filos’ maakte KNGF Geleidehonden de afgelopen weken onderdeel uit van het Amsterdam Light Festival. Sympathisanten konden meedoen door een persoonlijke (honden)foto te uploaden en een donatie te doen voor de opleiding van geleidehonden.

De ingezonden foto’s werden op artistieke wijze verwerkt in de lichtprojectie op het kunstwerk. Tot en met 3 januari maakte Filos onderdeel uit van de wandelroute van het lichtfestival. Inmiddels zijn de opbrengsten van de ingezonden foto’s, bijdragen van sponsoren en alle overige losse giften bij elkaar opgeteld en is het resultaat bekend.

Opbrengst en media-aandacht

De opbrengst van de deelname aan het Amsterdam Light Festival is € 12.220. Dit bedrag wordt volledig besteed aan de opleiding van de geleidehond. ‘Het is indrukwekkend om te zien hoeveel mensen de geleidehond een warm hart toedragen en meehielpen het kunstwerk te verlichten en daarmee ook het leven van mensen met een beperking’, zegt Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden. Naast financiële steun kreeg KNGF Geleidehonden door het bijzondere kunstwerk veel aandacht in de media. Honderdduizenden bezoekers van het festival hebben het lichtobject kunnen bewonderen.

Deelname Amsterdam Light Festival 

Met deze unieke deelname aan het Amsterdam Light Festival zette KNGF Geleidehonden letterlijk de schijnwerpers op de geleidehond. Hiermee vroeg de organisatie aandacht voor het onvervangbare werk van deze honden. Mensen konden op een bijzondere manier bijdragen aan de opleiding van deze knappe viervoeters. Zij hadden de mogelijkheid een foto in te sturen voor het kunstwerk en een bijdrage te doen voor de opleiding van de geleidehonden. Het kunstwerk bestond uit losse panelen die samen de hondensnuit van Filos vormden. Een speciale lichtprojectie verlichtte de hondenkop. Hiervoor werden de ingezonden foto’s bewerkt en gebruikt, die samen voor een bijzondere en kleurrijke projectie zorgden.  

Impressie van het lichtkunstwerk

Tijdens de Geleidehonden Light Night op 10 december, tevens de opening van de wandelroute van het lichtfestival, ging de projectie op het kunstwerk Filos aan. Bekijk in onderstaande video een sfeer-impressie van de avond, en op Facebook een foto-impressie van de onthulling

Onze website gebruikt cookies