Gisteravond werd in de Stadsschouwburg van Amsterdam de Opzij Top 100 bekendgemaakt, de lijst van meest invloedrijke vrouwen in Nederland volgens het maandblad. Directeur KNGF Geleidehonden Ellen Greve is de enige nieuwkomer in de categorie ‘Goede doelen’.

Met deze lijst wil het maandblad Opzij het onderwerp ‘topvrouwen’ blijvend op de agenda zetten. De Top 100 bestaat uit 10 top 10-lijsten in verschillende categorieën. Ellen Greve is nieuw in de categorie ‘Goede doelen’ en neemt hierbij de 8e positie in. ‘Greve heeft het fonds op een mooie manier op de kaart gezet’, luidt het jurycommentaar. ‘De organisatie haalde meermaals het nieuws en uit onderzoek van VUmc en KNGF Geleidehonden bleek dat speciaal opgeleide honden in staat zijn om op basis van geur darmkanker op te sporen, waarmee de onderzoekers ‘een revolutie kunnen ontketenen.’

Invloedrijke topvrouwen
Voor de samenstelling van de lijst raadpleegde de redactie van Opzij ruim 50 deskundigen. Er werd gekeken naar ‘absolute’ invloed (de macht die een functie met zich meedraagt), naar hoe topvrouwen die gebruiken en naar hoe zichtbaar ze zijn. De jury bestond uit juryvoorzitter Sybilla Dekker (oud-minister VROM, voorzitter Talent naar de Top), Bercan Günel (Oprichter/Partner NGL International en Woman Capital, commissaris, executive coach), Maria Henneman (directeur/eigenaar Maria Henneman Media Management bv.) en Irene de Bel, hoofdredacteur Opzij.

Onze website gebruikt cookies