Zondag 20 september 2015 rennen vijf visueel beperkte lopers samen met 50.000 andere hardlopers mee op het parcours van de 31ste Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam.

Zij lopen in het team van KNGF Geleidehonden en samen met hun teamgenoten halen zij geld op voor de opleiding van nieuwe geleidehonden. 

Geleidehond voor één keer langs de kant
Nicoletta Roggen (Hoek van Holland), Diane den Breejen (Leidschendam), Rita van Geffen (Wassenaar), Esther Landaal (Barendrecht) en Hetty Ewoldt (Joure) vallen op in die enorme groep deelnemers, omdat zij blind of zeer slechtziend zijn. Ze lopen de 16,1 km ieder met een eigen buddy, een loopmaatje dat hen begeleidt tijdens de wedstrijd. Hun geleidehonden, door wie zij in het dagelijks leven worden begeleid, staan voor één keer langs de kant.

Team KNGF Geleidehonden gaat voor optimale voorbereiding
Het hardloopteam van KNGF Geleidehonden bereidt zich gedegen voor op de wedstrijd. Individueel, maar ook als groep, want zaterdag 5 september werd er een speciale hardloopclinic voor hen georganiseerd. Tijdens deze leerzame clinic, verzorgd door Rene Noordbergen van atletiekvereniging AKU te Uithoorn, kregen onze lopers de laatste tips & tricks om zo een goede presentatie neer te zetten op 20 september.

Bekijk de opbrengst van dit sportieve team

Onze website gebruikt cookies