Dat onze speciale buddyhonden mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) kunnen helpen, wordt steeds bekender. Het inspireert veel landgenoten om geld in te zamelen voor deze bijzondere viervoeters. Van deze vier recente acties zijn wij zeer onder de indruk. Ze helpen ons om meer mensen blij te maken met een buddyhond PTSS.


Zeehelden zetten zich in voor hondenhelden

6 maanden lang is de bemanning van het Zr. Ms. Evertsen Marineschip op missie. De helft is daarvan intussen om. Tijdens deze grote reis vragen zij donaties voor buddyhonden van KNGF om zo hun (oud-)collega’s met PTSS te helpen. Daarom organiseerden deze zeehelden op hun schip bijvoorbeeld een alternatieve vierdaagse op hometrainers en loopbanden. Het thuisfront sponsorde hierbij de sportieve prestaties van de bemanningsleden. Ook is er aan boord een veiling geweest. Daarbij kon de crew onder andere meedingen naar een dagje vrij of naar ‘een dagje leven als de commandant’. Het streven is om in een half jaar tijd 15.000 euro op te halen. Naar eigen zeggen gaan ze nu al hard richting de 20.000 euro! Ook leuk: de zeebonken sponsoren met een deel van dat geld een KNGF-pup. Het schip is ook te volgen op: Instagram en Facebook. De actie loopt nog tot en met 31 december.

Volg de actie van de zeehelden hier 


Dwars door de Rocky Mountains voor een buddyhond

Martin wilde van april tot oktober dit jaar de Continental Divide Trail lopen; een tocht van 5000 km door de Rocky Mountains, van Mexico naar Canada. Martin weet door zijn werk bij politie en defensie hoe verwoestend PTSS kan zijn. Een buddyhond haalt mensen met PTSS uit hun sociale isolement en zijn baas uit een nachtmerrie. Daar wil Martin graag geld voor ophalen. Vanwege Covid-19 is deze tocht uitgesteld, maar Martin heeft inmiddels zijn intensieve trainingen weer hervat om deze bijzondere trip in 2022 alsnog te kunnen maken. Hij wil tegelijkertijd mensen inspireren om zelf in beweging te komen en moedigt hen aan hun eigen actie te starten, maar dan hier in Nederland. Je kunt bijdragen door je de wandelschoenen aan te trekken en je te laten sponsoren. Of sponsor Martin direct. Streefbedrag: 10.000 euro. Tussenstand: 5.852 euro.

Bezoek de actiepagina en steun Martin 


Van Gütergluck naar Doorn in een rolstoel

Sebastiaan van Nieuwenhuizen heeft als jonge beroepsmilitair tijdens een trainingsmissie een bizar ongeluk gehad. 25 jaar na zijn trauma wil hij in 2022 zijn oefening van destijds fysiek voltooien door de afstand van 555 kilometer - van Gütergluck (een dorpje bij Berlijn) naar Doorn - in zijn rolstoel af te leggen. Dat is voor hem van grote symbolische waarde. Bij deze missie streeft Sebastiaan ernaar om 18.000 euro op te halen voor KNGF buddyhonden voor mensen met PTSS. De huidige tussenstand: 1.783 euro (Sebastiaan is pas net gestart). De actie loopt tot april volgend jaar. Kijk ook eens op Sebastiaans eigen website en lees zijn indrukwekkende verhaal.  

Steun deze enorme doorzetter en vechter


Actie ZeeHond

Deze actie is inmiddels afgerond, maar willen we toch noemen. The Pink Ladies (4 vrouwen) zouden in estafette het kanaal tussen Frankrijk en Engeland over zwemmen. Hoofdinitiatiefneemster Wendy is in dienst bij de politie. Zij heeft gezien wat PTSS kan aanrichten bij collega’s en vindt het mooi om daarom geld op te halen voor buddyhonden, die mensen met PTSS immers enorm kunnen steunen. Wendy en de andere 3 hebben lang en intensief getraind om deze ijzingwekkende zwemtocht te kunnen doen. Eerst gooide Covid-19 roet in het eten en toen ze eindelijk klaar waren de koude zee in te duiken, ging het door de slechte weersomstandigheden wederom niet door. Het goede nieuws is dat The Pink Ladies wel hun streefbedrag hebben gehaald: 15.000 euro (eindstand: 15.850 euro). Dank jullie wel Pink Ladies!

Lees hun verhaa ter inspiratie  

Onze website gebruikt cookies